Watch Medier

Ny direktør er udpeget i McDonalds' nordiske forretning

McDonald's i Sverige, Norge, Danmark og Finland henter ny nordisk frontfigur hos den svenske kaffekæde Wayne's.

McDonald's får ny nordisk direktør. | Foto: Carl Recine/Reuters/Ritzau Scanpix

Nordens førende fastfoodkæde McDonalds har fået en ny adm. direktør i form af svenske Mats Hörnell.

Det skriver kæden i en pressemeddelelse.

Mats Hörnell var for over ti år siden udviklingschef i McDonald's i Sverige. Han skiftede siden til den svenske kaffekæde Wayne's Coffee i rollen som adm. direktør.

Nu skal hans mission være at gøre Norden til en af de førende regioner globalt inden for kæden. Det betyder et højt investeringsniveau og en mission om at udvide med flere gæster og nye restauranter.

"Jeg ser frem til at vende tilbage til McDonald's og arbejde sammen med alle de fantastiske franchisetagere igen. Det føles som at komme hjem til McDonalds-familien, som også er vokset med den nye nordiske organisation. Der er mange synergier for os at arbejde sammen på tværs af hvert marked og enorme stordriftsfordele i alt fra indkøb til digitale investeringer," siger Mats Hörnell om skiftet.

Det er den britiske velhaver Guy Hands, der i 2017 købte retten til at drive kæden i Norden, som i dag ejer kæden. Han glæder sig over dagens hovedpersons tilbagevenden til kæden.

"Jeg er glad for, at Mats vælger at komme tilbage. Han har en solid track record og har konsekvent leveret stærke forretningsresultater i service- og restaurantbranchen," siger han om jobskiftet.

McDonald's er verdens største restaurantkæde og slog første gang dørene op i Danmark i 1981. Ved udgangen af 2020 fandtes der 90 autoriserede McDonald's-restauranter i Danmark, hvilket er to mere end året før, som alle drives af 22 uafhængige franchisetagere på kontrakt.

I alt har kæden i Norden 20.000 ansatte og 800.000 gæster dagligt.

McDonalds angrebet af cyberkriminelle: Personlige data er lækket

Boyband-inspireret menu tvinger McDonalds-restauranter i knæ

Nordmændene har været vilde med hamburgere under pandemi 

Mere fra Watch Medier

Læs også

Relaterede

Jobs fra alle vores medier

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs