Gyldendal afskediger bogklubdirektør og nedlægger stillingen

Forlaget nedlægger stillingen som bogklubdirektør, og overvejer fremtiden for afdelingen på baggrund af manglende resultater.
Christina Østerby er efter knap to og et halvt år fortid som chef for Gyldendals bogklubber. | Foto: Robin Skjoldborg/PR/Gyldendal
Christina Østerby er efter knap to og et halvt år fortid som chef for Gyldendals bogklubber. | Foto: Robin Skjoldborg/PR/Gyldendal

Efter knap to og et halvt år på posten siger Gyldendal farvel til direktøren for forlagets bogklubber, Christina Østerby, og nedlægger stillingen. Det skriver Kulturmonitor.

Afskedigelsen skyldes ifølge kommerciel direktør Karen Bender, at det på trods af en modernisering og relancering sidste år ikke er lykkedes i tilstrækkelig grad at vende skibet i det haltende bogklub-ben, som var hovedopgaven.

"Vi er i gang med at kigge på, hvordan det skal se ud i fremtiden. Men vi er ikke ved at lukke bogklubberne. Slet ikke. Bogklubberne kommer nok til at arbejde meget tættere sammen med resten af organisationen og bero på nogle mere fælles funktioner," siger Karen Bender til Kulturmonitor.

Gyldendals bogklub-aktiviteter var i 2020 med til at trække Gyldendals årsresultat ned med en nedskrivning af immaterielle aktiver for 27 mio. kr.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også