Watch Medier

Tidligere nyhedsdirektør stopper helt på TV 2

Efter 20 år forlader tidligere nyhedsdirektør Mikkel Hertz TV 2 Nyhederne og dropper jobbet som tv-selskabets kommende Europakorrespondent. Et alvorligt sygdomforløb sidste år har ændret prioriteterne, siger han.

Mikkel Hertz sætter punktum for den journalistiske karriere på TV 2 efter 20 år som en af de ledende nyhedskræfter. | Foto: Mikkel Ohsten/TV 2

Tidligere nyhedsdirektør og mangeårig chef for TV 2 News Mikkel Hertz stopper på TV 2. Det oplyser TV 2 i en meddelelse.

Mikkel Hertz skulle fra august have indledt et nyt kapitel i TV 2-karrieren som Europakorrespondent med base i Berlin. Men efter et sygdomsforløb i efteråret og vinteren, hvor han blev ramt af to blodpropper i hjertet, har han taget arbejdslivet op til revision.

"TV 2 er en fantastisk arbejdsplads. Jeg har gennem alle årene – med glæde – brugt de fleste af mine vågne timer på TV 2 Nyhederne og News, og jeg troede, jeg var klar til en ny æra i Tyskland. Jeg havde i 1990’erne nogle arbejdsmæssigt fantastiske år i Tyskland og Østeuropa, men tiden er nu en anden. Samtidig har den kolbøtte, jeg helbredsmæssigt tog i efteråret, sat gang i en masse tanker om, hvordan jeg skal bruge mit liv fremover. Det vil jeg nu kunne fokusere fuldt og helt på," siger Mikkel Hertz.

Turbulent efterår

Mikkel Hertz kom til TV 2 i 2001 fra Jyllands-Posten og har siden været en del af nyhedsledelsen først på TV 2 Nyhederne og fra 2006 som chef for TV 2 News, da kanalen blev lanceret. Siden var han fra 2015 til 2020 nyhedsdirektør for tv-stationen, indtil han blev ramt af sygdom og sygemeldt. Herefter stoppede han som nyhedsdirektør og fik efterfølgende i februar posten som Europakorrespondent.

Mikkelt Hertz afgang fra nyhedsdirektørposten skete i en turbulent tid, hvor han bl.a. blev kritiseret for manglende blik for de problemer med en meget hård kultur, der i efteråret kom frem i lyset på TV 2 - og især på TV 2 Nyhederne i forhold til metoo-sager og et arbejdsmiljø med plads til forbedring.   

Forstår beslutning

Hans efterfølger på posten som nyhedsdirektør, Ulla Pors, siger, at hun havde set frem til at få Mikkel Hertz på korrespondentholdet, men respekterer hans beslutning.

"Vi siger fra Nyhederne farvel til en stærk journalist og chef. Og vi siger tak for den store indsats og de fremragende resultater – blandt andet for at opprioritere dokumentar og undersøgende journalistik på TV 2 og for etableringen af TV 2 News, der nu er Danmarks tredje mest sete kanal, og som Mikkel skabte fra 2006 i samarbejde med engagerede TV 2-kolleger," siger Ulla Pors.

Hvorvidt stillingen Mikkel Hertz stilling som Europakorrespondent skal besættes af andre kræfter, fremgår ikke. Dækningen af det tyske valg, som Mikkel Hertz skulle have bidraget til i rollen, er lagt i hænderne på nyhedsværterne Poul Erik Skammelsen og Gertrud Højlund samt korrespondenterne Ulla Terkelsen og Uffe Dreesen, skriver TV 2.

Mere fra Watch Medier

Læs også

Relaterede