Oxford-professor vender hjem for at forske i it-projektstyring på It-universitetet

Professor fra Oxford University vender hjem til Danmark og skal være professor på It-universitetet med en bevilling på 30 millioner. Ambitionen er at gøre København til et centrum for forskning i IT Program Management.
Bent Flyvberg blvier professor på It-universitetet. | Foto: IT-Universitetet/PR
Bent Flyvberg blvier professor på It-universitetet. | Foto: IT-Universitetet/PR

Den internationale topforsker og professor ved Oxford University Bent Flyvbjerg er blevet hentet hjem til Danmark af It-universitetet.

Det skriver It-universitetet i en pressemeddelelse.

Bent Flyvbjerg skal være Villum Kann Rasmussen-professor, efter Villum Fonden har givet en bevilling på 30 mio. kr.

"Et Villum Kann Rasmussen-professorat er det ypperste i min verden. Det er derfor med stor ydmyghed og ære, jeg takker VILLUM FONDEN og IT-Universitetet for denne enestående mulighed for at videreføre min forskning i Danmark", udtaler professor Bent Flyvbjerg i meddelelsen.

Flyvbjerg er en af verdens mest citerede forskere inden for projektplanlægning og ledelse, herunder også forskning i it-projekter. Ved at sammenligne planer med faktiske resultater, har han dokumenteret, hvordan megaprojekter sjældent er færdige til tiden eller holder budgettet.

"The Iron Law of Megaprojects’: ”Over time, over budget, under benefit, over and over again", kalder han det.

Bent Flyvbjerg har sammen med sit team på Oxford University udviklet den største forskningsbaserede database i verden om it-projekters præstation.

Med bevillingen fra Villum Fonden og rekruteringen af Bent Flyvbjerg er ambitionen at gøre København til et internationalt førende centrum for forskning i IT Program Management, fortæller Martin Tvede Zachariasen, rektor ved It-universitetet.

"Bent Flyvbjergs Villum Kann Rasmussen-professorat ved ITU er helt i tråd med ITU’s vision og mission om at skabe værdi for samfundet gennem internationalt banebrydende forskning og undervisning. Flyvbjergs forskning i IT-projekter er et fremragende eksempel på interdisciplinær forskning, der både giver fundamental indsigt og har stor samfundsmæssig betydning," siger Martin Tvede Zachariasen.

Finanstilsynet får rektor fra It-Universitet i bestyrelsen

ITU, Vejle Kommune og AI Innovation House vil have 400 it-studiepladser til Vejle

 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også