Watch Medier

ALK peger på tidligere Sanofi-direktør til bestyrelsen

Den børsnoterede producent af allergimedicin ALK har indstillet Alan Main, tidligere direktør i Sanofi, som nyt bestyrelsesmedlem. Han skal afløse Vincent Warnery, der er blevet topchef i kosmetikselskabet Beiersdorf.

Franskmanden Alan Main, er indstillet som nyt medlem af ALKs bestyrelse. | Foto: ALK / PR

Allergi- og immunterapi-selskabet ALK vil holde fast i selskabets sats på blandt andet at sælge forbrugerrettede produkter online. Det får nu firmaet til at indstille den tidligere direktør for Consumer Healthcare i franske Sanofi, Alan Main, til en plads i bestyrelsen ved generalforsamlingen til marts næste år.

Det oplyser ALK i en børsmeddelelse torsdag.

Alan Main skal afløse franskmanden Vincent Warnery, der i marts 2019 blev valgt ind i ALK-bestyrelsen med begrundelsen om netop at øge sit sats på salg af forbrugerrettede produkter.

Vincent Warnery kom fra kosmetikselskabet Beiersdorf, hvorfra han blandt andet har erfaring fra den internationale consumer healthcare-industri. Hans exit fra ALK skyldes, at han er blevet hentet retur som ny topchef for Beiersdorf.

"Alan Main har en enestående viden om consumer healthcare og en omfattende ekspertise inden for digital markedsføring," siger Anders Hedegaard, der i september 2019 tog over efter Steen Riisgaard som bestyrelsesformand i ALK, til MedWatch.

ALK-formanden, der selv har en fortid som koncerndirektør for salg og markedsføring i netop ALK, er til daglig adm. direktør for brillefirmaet Rodenstock i Tyskland.

"Med en baggrund inden for sundhedsindustrien med en lang række imponerende resultater kan Alan Main bidrage til bestyrelsens arbejde med at gennemføre ALK’s langsigtede strategi," siger Anders Hedegaard.

Ud over formanden består ALK's bestyrelse af næstformand Lene Skole, GN Hearing-boss Gitte Aabo, Lars Holmqvist, der er formand for svenske Biovica og bestyrelsesmedlem i Lundbeck, Galecto-direktør Bertil Lindmark, Falck-direktør Jakob Riis og altså snart også Alan Main.

For medarbejderne er valgt Katja Barnkob, Nanna Carlson og Johan Smedsrud.

 

Mere fra Watch Medier

Danskere har sat stort aftryk på Norges største biotekselskab

Biotekvirksomheden Nykode Therapeutics er i rivende udvikling og ubetinget Norges største bioteksucces. Kursen er nu sat mod en amerikansk børnotering. Æren kan i høj grad tilskrives en gruppe danskere, der siden 2015 har sat deres eftertrykkelige præg på virksomheden

Nu vil Deloitte også være it-konsulenthus

Konsulenthuset Deloitte har gang i en udvikling hen mod også at blive et it-konsulenthus. Senest har Deloitte købt endnu et SAP-hus i Danmark, men andre teknologier fylder stadig mere.

Genmab-topchef: Hvis vi havde købt Biontech havde vi nok sløjfet coronavaccinen

Genmab har på få år opbygget finansielle muskler til at kunne investere efter behag, mens kapitalen tørrer ud andre steder i biotekindustrien. Alligevel foretrækker Genmab-topchef Jan van de Winkel partnerskaber frem for opkøb. For havde Genmab købt den tyske samarbejdspartner Biontech, kunne det have kostet verden coronavaccinen, siger han til MedWatch.

Læs også

Jobs fra alle vores medier

Se flere jobs

Se flere jobs