Rikke Skov udskiftede Maersk-job med techstartup – efter tre måneder gik de konkurs

MIN KARRIEREVEJ: Det er ikke en overdrivelse at sige, at Rikke Stampe Skov har prøvet lidt af hvert i sin karriere. Chefstillinger i store selskaber som Siemens og Maersk, HR-direktør i en startup og medstifter af et tech-selskab. I dag sidder hun i spidsen for softwareselskabet Impero, og hun trives med at være "en lille udfordrer".
Foto: Impero/PR
Foto: Impero/PR

Det var aldrig rigtig planen, at Rikke Stampe Skov skulle ende i tech-branchen.

Men efter en lang karriere hvor hun blandt andet kan skrive titler som salgschef og HR-chef i virksomheder som Siemens og Maersk, sidder hun i dag som adm. direktør i softwareselskabet Impero, der i april blev børsnoteret på minibørsen First North.

Rikke Stampe Skov har også en fortid som tech-iværksætter, så da hun fik muligheden for at arbejde i startupmiljøet igen, kunne hun ikke sige nej.

Hvorfor valgte du et job i it-branchen?

"Det er nok tilfældighedernes spil. Som udgangspunkt har jeg altid været meget nysgerrig og en lille smule utålmodig," siger hun og tilføjer, at hun er vild med at arbejde i startup-miljøet.

"Jeg har været i startup-miljøet før, og da den mulighed bød sig igen, var det mega fedt at gøre det en gang til. Den energi, der er, når man er lille og agil, synes jeg, er en super god energi."

Trives i startup-miljøet

Rikke Stampe Skov har en del erfaring med at arbejde i store selskaber som Maersk, Siemens og ISS, men hun trives altså bedst i mindre virksomheder.

"Der er bare en fantastisk energi, når man er en lille udfordrer."

Var det din oprindelige plan, at du skulle havne i tech-branchen?

"Nej, men jeg har altid vidst, at det skulle være noget med ledelse og mennesker. Jeg tror, det kom fra, at min far fortalte om sit arbejde, hvor der var nogle ledelsesmæssige udfordringer, hvor jeg undrede mig over, at "personaleafdelingen" ikke gjorde noget ved det."

Hvordan har din karrierevej set ud?

"Jeg tog en bachelor i jura og virksomhedsøkonomi på CBS og var i gang med den brede cand.merc-kandidat. Dér faldt jeg ned af en trappe på mit daværende job og slog mig, så jeg var syg i længere tid."

Grundet hendes uheld kunne Rikke Skov ikke færdiggøre sin uddannelse og måtte tage orlov. Derfor søgte hun et job hos ISS Data.

"Så var jeg ligesom på arbejdsmarkedet og kom aldrig tilbage og færdiggjorde min kandidat," fortæller Impero-direktøren.

Efterfølgende fik hun jobs i Siemens og Maersk, men disse virksomheder var lidt for store og "tunge" for hende, siger hun og tilføjer, at hun nok er lidt for utålmodig til at arbejde sådanne steder.

"Jeg blev ringet op om et job i en tech-startup, som skulle bruge en HR-direktør, og jeg tænkte, at det lige var mig. Maersk var Danmarks største virksomhed dengang, så mine forældre troede jo, jeg var blevet sindssyg," siger hun med et glimt i øjet.

"Dér var jeg i tre måneder, inden jeg gik på barsel, og da jeg kom tilbage, gik selskabet konkurs. Så havde jeg også prøvet dét."

Men dette gav Rikke Skov blod på tanden, og efterfølgende stiftede hun en ny tech-startup med nogle af sine kollegaer, hvor hun sad som salgschef i tre år, inden de solgte virksomheden til Pwc. Her arbejdede hun efterfølgende i syv år.

"Så var jeg faktisk i en ny ulykke, hvor jeg blev kørt ned. I den anledning reflekterede jeg lidt over min situation – og når man bliver partner i sådan en organisation, så sidder man der potentielt, til man bliver 60 år."

Så hun besluttede at stoppe i Pwc og prøvede derefter sig selv af som headhunter, hvor hun arbejdede med executive searches og udvikling af bestyrelsesteams.

"Det var virkelig interessant, men jeg savnede at komme tilbage til selve ledelsesrollen. Det var dét, jeg gerne ville," siger hun.

"Jeg sad i bestyrelsen i Impero, og de havde spurgt nogle gange, om jeg ikke skulle arbejde for dem. Så en dag tænkte jeg: 'Hvorfor siger jeg egentlig nej til det?'. Så i starten af 2018 besluttede jeg mig for at sige ja, og i dag sidder jeg som direktør i virksomheden."  

Børsnotering på First North

Hvordan ser en klassisk arbejdsdag ud for dig?

"De seneste fem måneder har været anderledes, fordi det har handlet om at lave virksomhedsbeskrivelse og mange andre forberedelser til børsnoteringen." 

"Før var jeg typisk et par dage om ugen i Århus, og nogle dage hvor jeg arbejdede hjemmefra eller mødtes med kunder. Det blev en smule anderledes, fordi alt lige pludseligt foregik på Teams. Inden vi vendte tilbage til kontoret, var det på grænsen til, at jeg fik det fysisk dårligt, når jeg tænker på Teams-møder."

Så du har glædet dig til at møde fysisk på arbejde?

"Ja, er du sindssyg. Jeg har mand og teenagebørn, som alle har været hjemme i hele coronaperioden. Vi har et fint lille hus, men når man sidder fire mennesker og råber ind i hver sin skærm, så er det ikke så dejligt."

Hvordan tror du, at it-branchen adskiller sig fra andre brancher?

"Alt andet lige er der flere og flere brancher, som er på vej til at blive en del af it-branchen. Hvis man ser på, hvor mange mennesker Maersk har ansat, som arbejder med digital transformation, er det jo helt vildt mange mennesker."

"For mig handler det ikke om selve it-branchen, men at den virksomhed, jeg er i, har en størrelse, som giver noget tempo og energi, som jeg tror, jeg også ville kunne finde i andre brancher."

Ville du anbefale andre at gå denne vej?

"Ja, 100 pct. Men man skal ikke bare gå it-vejen, fordi der nogle steder er høje lønninger. Nogle vil da gerne lave noget, så det kan eksplodere, og de kan tjene mange penge. Det er ikke det, der driver mig."

"Der er lidt en tendens, hvor man skal lave startups, der hurtigt skal blive store og skydes af for at tjene en hel masse penge. Det kan ikke få mig til at stå op om morgenen."

Hvis du ikke var blevet ansat i it-branchen, hvad havde du så kastet dig over?

"Jeg ville helt vildt gerne have været læge, men jeg hader at se blod. Jeg kunne ikke rigtig skære i nogen, så det var nok lidt håbløst." 

"Men det kunne jo have gået mange veje. Jeg kunne have været blevet hos Maersk et par år, og så havde jeg måske gjort som en del af mine daværende kollegaer, som nu sidder som HR-direktører i kæmpestore virksomheder."

Hvordan kobler du af i din fritid?

"Jeg har ikke haft særlig meget fritid det sidste halve år. Men hvis vi ser bort fra det, så er jeg så heldig, at jeg har en mand og to børn, hund og kat. Det ene af vores børn ridder. Det kræver virkelig meget forældreinvolvering at transportere både barn og hest rundt. Det bruger vi meget tid på som familie."

"Derudover har vi en sejlbåd, som vi bruger rigtig meget tid på og bruger lidt som et sommerhus. Den tid jeg har, bruger jeg rigtig meget med min familie til at koble af."

Selvom serieiværksætter altid har haft nemt ved skolen, droppede han ud i 2.G: "Jeg har for meget ild i røven"

Fra aktuar til it-iværksætter: Det er ret usædvanligt 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også