Watch Medier

Coop udpeger ny klimachef

Jonas Engberg overtager stillingen som klimachef i Coop efter Peter Svendsen, der takkede af i juli.

Foto: Finn Frandsen

Det bliver Jonas Engberg, der fra 1. oktober tiltræder i stillingen som klimachef i Coop. Det skriver koncernen i en pressemeddelelse.

Han kommer fra en stilling som Head of Business Development and Sustainability i udviklings- og nødhjælpsorganisationen Care.

Jonas Engberg er ny klimachef i Coop. | Foto: PR / Coop
Jonas Engberg er ny klimachef i Coop. | Foto: PR / Coop

"Jeg er stolt over muligheden for at komme med ombord hos Coop, og her - sammen med et stærkt og kompetent team - at medvirke til at integrere klimahensyn på tværs af hele forretningen," siger Jonas Engberg og fortsætter:

"Jeg ser utroligt meget frem til at bidrage til at forløse Coops meget ambitiøse klimastrategi og alle de muligheder, der ligger heri for at påvirke ikke bare egen drift, men i høj grad også såvel kunder som producenter i klimarigtig retning."

49-årige Jonas Engberg har også tidligere været ansat som bæredygtighedschef i Ikea i 15 år. Her har han bl.a. arbejdet med, at Ikeas klimemålsætninger blev godkendt til Science Based Targets, som også er en proces, Coop er igennem.

"Vi er den mest ambitiøse dagligvarevirksomhed med hensyn til klimaet, hvor vores mål er, at CO2-udledningen være reduceret med 75 pct. i 2025 i forhold til 2018. I 2030 skal Coops drift være klimapositiv," siger koncernens ansvarlighedsdirektør Signe D. Frese og fortsætter:

"Det vil betyde mange og store forandringer: Fra plantning af folkeskove over hele Danmark, indførsel af elbiler og til flytning af transport fra lastbil til tog og meget mere. Det er en rejse, der lige er begyndt, som kommer til at kræve meget af os. Derfor er jeg meget glad for, at vi får en person med Jonas' erfaring og kompetencer med på holdet."

Jonas Engberg overtager stillingen efter Peter Svendsen, der i juli stoppede efter fem år i Coop, hvor han også bestred stillingen som energichef i koncernen.

 

Mere fra Watch Medier

Læs også