DR fyrer dramachef efter udskydelse af historisk tv-serie

Turbulensen omkring den stort anlagte tv-serie om Leonora Christina Ulfeldt har skabt en fastlåst situation, lyder det fra DR, der nu udskifter dramachef Christian Rank for at skabe ro.
Dramachef Christian Rank er nu fortid i DR. | Foto: Stine Rasmussen/Ritzau Scanpix
Dramachef Christian Rank er nu fortid i DR. | Foto: Stine Rasmussen/Ritzau Scanpix

Christian Rank, chef for DR Drama siden februar 2018, stopper i sin stilling. Det fremgår af en pressemeddelelse fra DR.

DR har valgt at ophøre samarbejdet med Christian Rank for at skabe ro omkring DR Drama efter udskydelsen af den stort anlagte historiske dramaproduktion om Leonora Christina Ulfeldt, som ifølge DR har skabt en "fastlåst situation".

Desuden handler det om, at DR befinder sig i et "overophedet marked", hvor et stort antal nye streamingtjenester øger konkurrencepresset på fiktionsproduktion.

"For at sikre, at DR fortsat kan have en stærk og relevant position i et voldsomt forandret marked, er der behov for både arbejdsro, et sikkert ståsted og en fornyet strategi. Det er derfor DR's samlede vurdering, at der behov for en ny start for afdelingen," lyder det i pressemeddelelsen.

Direktør: Behov for ro

Direktør for DR Kultur, Børn og Unge, Henrik Bo Nielsen, takker Christian Rank for hans indsats med at skabe "storartet dansk drama" i et fiktionsmarked i hastig udvikling. Men situationen efter udsættelsen kræver forandring, lyder det.

"I skyggen af udsættelsen af Leonora og den turbulens, det har medført, står det dog klart, at der ikke længere kan skabes den fornødne ro, det kræver at løse de konkrete udfordringer, og samtidig gribe de muligheder, der fremover er på fiktionsområdet. Den vurdering deler Christian Rank og jeg," udtaler Henrik Bo Nielsen.

Få måneder før optagelserne til den kommende serie om Leonora Christian Ulfeldt, valgte Christian Rank i slutningen af august at sætte hele projektet på pause.

Ifølge dramachefen skyldtes udsættelsen både, at finansieringen ikke længere hang sammen, samt at der var problemer med at hyre kræfter til produktionen som følge af stigende konkurrence i markedet for film- og tv-produktion.

Serien skulle have haft premiere i 2024, men ville blive udsat i mindst to år, lød det fra den nu afgående dramachef.

Rank: Forstår DR's ønske

Christian Rank siger selv i forbindelse med sit farvel til DR, at Leonora-produktionen var et vigtigt projekt for ham, og at han er ked af, at det var nødvendigt at udsætte den.

"Det har været et udfordrende forløb, situationen er nu fastlåst og derfor forstår jeg DR’s ønske om, at der skal skabes ro omkring DR Drama, så DR fortsat kan levere dansk tv-fiktion i særklasse," siger han i meddelelsen.

DR Dramas souschef Marianne Bennetzen konstitueres indtil en ny dramachef er på plads. Stillingen vil blive slået op på et senere tidspunkt, lyder det.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også