Stifter bag landbrugsrobot fratræder direktørstilling

Seks år efter at have stiftet robotvirksomheden Agrointelli giver Ole Green nu afkald på den daglige ledelse af selskabet. Han vil fremover fokusere på PR, partnerskaber og forretningsudvikling.
Foto: AgroIntelli / PR
Foto: AgroIntelli / PR

Producenten af selvkørende landbrugsrobotter Agrointelli skal på jagt efter en ny adm. direktør.

Selskabets stifter, Ole Green, har således valgt at stoppe på posten. Det skriver han på Linkedin.

"Jeg er glad for at kunne fortælle, at jeg fra i dag af vil rette min fulde opmærksomhed over på vores vigtige PR, strategiske partnerskaber og den fortsatte forretningsudvikling af Agrointelli," skriver han og fortsætter:

"Siden Agrointelli blev grundlagt i sommeren 2015, har jeg arbejdet som administrerende direktør for virksomheden. Vores økonomidirektør Lars Torbensen overtager den midlertidige funktion som adm. direktør, indtil bestyrelsen finder en ny adm. direktør."

Agrointelli har siden stiftelsen i 2015 udelukkende præsenteret underskud, da selskabet stadig er i en udviklingsfase.

Agrointelli havde i 2020 en negativ bruttofortjeneste og et årsresultat på minus 17,1 mio. kr. Året forinden lød underskuddet på 6,9 mio. kr., og de seneste års underskud har været forventelige, har Ole Green fortalt til AgriWatch.

"Vi investerer tungt. Der bliver ikke rystet på hånden over vores underskud, og det gør også, at det, vi ikke får i indtægter i 2020, investerer vi," sagde Ole Green i juli.

Tunge investorer

I efteråret 2020 fik Agrointelli en kapitalindsprøjtning på 108 mio. kr. fra blandt andet Vækstfonden og kapitalfonden Nordic Alpha Partners for at accelerere væksten.

Hvornår selskabet kan præsentere sit første overskud efter de massive investeringer, er Ole Green forsigtig om at udmelde, men der vil ikke gå længe.

"Der er en ambitiøs investeringsplan, så det kan være næste år eller i 2023, fordi vi kommer til at investere ret tungt fortsat," sagde Ole Green.

I mellemtiden ser Ole Green idéer og teknologier, der minder om Agrointellis, spire op. Nok er tendensen ikke eksploderet på den kommercielle side, men flere universiteter kommer med bud på, hvordan fremtidens landbrugsrobotter kommer til at se ud.

"Man skal se det positive i det, og det er nemmere at forklare en kunde, at der er andre fagfolk, der køber ind på denne ide om, at en robot ikke nødvendigvis skal ligne en traktor. Det giver en endnu højere grad af legitimitet. Selvom der skulle være 30 nye selskaber som os, så er markedet rigeligt stort," siger direktøren.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også