Watch Medier

Hele Danbreds bestyrelse trækker sig efter skandalesag

Formand og resten af bestyrelsen trækker sig øjeblikkeligt i den danske milliardkoncern Danbred. Det sker efter den seneste uges skandalesager om den nu tidligere direktørs krænkelser af ansatte kvinder.

Afgående formand Christian Junker. | Foto: PR/Danish Agro

Landbrug & Fødevarers tre nuværende medlemmer af Danbred bestyrelsen samt de i alt seks bestyrelsesmedlemmer, der er udpeget af DBI Holding og Danish Agro, udtræder.

Dermed mister Danbred også sit formandsskab, da formand Christian Junker nu også er tidligere.

I en pressemeddellelse skriver Danbred, at de nærmere detaljer om den nye bestyrelses sammensætning afklares snarest, men allerede nu er det besluttet, at medarbejdervalgte repræsentanter vil få plads i bestyrelsen.

I pressemeddelelsen fremgår det endvidere, at forandringerne sker som følge af den kritik, der er rejst i forbindelse med sager om grænseoverskridende adfærd fra den nu fratrådte adm. direktør. Den samlede ejerkreds har vurderet, at der skal nye kræfter til i DanBreds ledelse.

"Der er enighed om, at der er sket fejl i den måde, bestyrelsen i selskabet har ageret på, og at der nu udestår et stort arbejde med at genoprette tilliden over for medarbejdere, leverandører, samarbejdspartnere og ikke mindst de berørte kvinder," skriver Landbrug & Fødevare i en pressemeddelelse.

I løbet af ugen har kritikken været tiltagende af netop Landbrug & Fødevare for en tøvende håndtering af krænkelsessagerne.

 

Mere fra Watch Medier

Læs også