Watch Medier

Dansk profil trækker sig fra global milliardforvalter: Ny nordisk chef er udpeget

T. Rowe Price, der er en af verdens største kapitalforvaltere, annoncerer ændringer i den europæiske ledelse. Jan Eggertsen trækker sig som chef for Nordeuropa og Mellemøsten, mens en intern kandidat er blevet udpeget som ny nordisk chef.

Til venstre: Ny nordisk chef Henrik Fahlåker. Til højr: Jan Eggertsen | Foto: PR / T. Rowe Price

Den globale millardforvalter T. Rowe Price, der har mere end 10.000 mia. kr. under forvaltning, har fundet en ny nordisk chef i svenske Henrik Fahlåker. Det skriver kapitalforvalteren i en pressemeddelelse.

Den nye nordiske chef er fundet internt, og hans forfremmelse sker i forbindelse med, at koncernens chef for Nordeuropa og Mellemøsten, Jan Eggertsen, har besluttet at trække sig tilbage.

Jan Eggertsen fortsætter som chef for Nordeuropa og Mellemøsten indtil august 2022, imens der sideløbende vil køre en rekrutteringsproces, oplyser T. Rowe Price.

Jan Eggertsen blev hentet ind til T. Rowe Price fra en stilling som underdirektør Danske Bank i 2006, hvor han havde ansvar for C&I-området (Corporates & Institutions). Siden 2019 har han været chef for Nordeuropa og Mellemøsten.

"Det har været et privilegie og en fornøjelse at lede vores nordiske forretning over de seneste 15 år. I T. Rowe Price har vi fokus på at udvikle vores kolleger og at have en robust successionsplan på plads. Vores dedikerede hold, der skal ledes af Henrik Fahlåker, gør mig tryg ved, at de stærke partnerskaber, vi har opbygget med investorer i Norden, vil fortsætte med at blive støttet af erfarne og dygtige folk" udtaler Jan Eggertsen.

Henrik Fahlåker har siden 2019 været chef for T. Rowe Price i Sverige. Han vil med øjeblikkelig virkning overtage ansvaret for den nordiske region og vil fortsat rapportere til Jan Eggertsen.

Jan Eggertsen trækker sig ifølge pressemeddelelsen tilbage efter 40 år i finanssektoren, for fremadrettet at fokusere på velgørenhed for unge mennesker gennem sport og andre aktiviteter.

Det er ikke mange måneder siden, at formand og formand og adm. direktør i kapitalforvalteren T. Rowe Price, Bill Stromberg, annoncerede, at han ville trække sig.

Han træder ved årsskiftet tilbage efter at have været en del af virksomheden i 35 år.

Klumme: Mens vi venter på ensartet ESG-rapportering i hele verden 

Kapitalforvalter med forretning for mere end 10.000 mia. kr. skifter topchef 

Klumme: Aktionærforslag er blot én måde at bruge sin stemme på

Mere fra Watch Medier

Læs også