Watch Medier

Mejeriforeningen henter ny direktør hos Arla

Mejeriforeningen siger snart farvel til sin nuværende direktør, Jørgen Hald Christensen, som går på pension. I stedet skal Henrik Damholt Jørgensen med erfaring fra Arla overtage posten fra næste år, oplyser organisationen.

Henrik Damholt Jørgensen bliver ny direktør for Mejeriforeningen. | Foto: Mejeriforeningen / Pressefoto

Jørgen Hald Christensen fratræder stillingen som adm. direktør i Mejeriforeningen for at gå på pension efter 11 år i stillingen. Fremover skal Henrik Damholt Jørgensen, som har været ansat i Arla i 25 år, stå i spidsen for organisationen.

Det fremgår af en pressemeddelelse fra Mejeriforeningen.

Henrik Damholt Jørgensen tiltræder officielt stillingen den 1. marts 2022, men allerede fra starten af det nye år vil han være tilknyttet organisationen, hvor han vil blive sat ind i sit nye arbejdsfelt. 

"Mejeriforeningen repræsenterer en spændende blanding af virksomheder – lige fra den globale mejerikoncern til mellemstore selskaber og de helt små, nicheprægede mejerier. Det giver en god dynamik i branchen, og jeg glæder mig rigtig meget til at stå i spidsen for samarbejdet omkring de mange vigtige dagsordner, som Mejeriforeningen byder ind på," fortæller den nye direktør.

Erfarne ledere

Henrik Damholt Jørgensen er 61 år og uddannet cand. scient pol. Han har flere års erfaringen inden for mejeri og mælkeproduktion, og startede sin karriere i Landbrugsministeriet og var ansat i fem år på Mejeriforeningens kontor i Bruxelles, til han endte i Arla i 1996.

Her blev han tilknyttet direktion og bestyrelse som sekretær, og siden 2006 har han stået i spidsen for den danske mejerigigants samarbejde med andelshaverne i Arla Foods Member Relations.

Jørgen Hald Christensen, afgående adm. direktør i Mejeriforeningen. | Foto: Mejeriforeningen / Pressefoto
Jørgen Hald Christensen, afgående adm. direktør i Mejeriforeningen. | Foto: Mejeriforeningen / Pressefoto
 

Den fratrædende direktør, Jørgen Hald Christensen, der er 66 år, har været tilknyttet Mejeriforeningen siden 1987, hvor han blev ansat som fagmedarbejder. Da Mejeriforeningen i 2009 tilsluttede sig Landbrug & Fødevarer, blev han udnævnt til fødevarechef - og i 2011 blev han adm. direktør i foreningen.

"Det har været nogle begivenhedsrige årtier, som branchen og dens organisation har gennemlevet, siden jeg tiltrådte for snart 35 år siden. Vi har oplevet en stor, transnational fusion sideløbende med, at nye små og mellemstore mejerier er vokset frem," siger han.

"Der er meget at se tilbage på, men noget af det, der glæder mig allermest, er, at både små og store mejerier har været rigtig gode til at holde fokus på samarbejdet og de fælles interesser i deres brancheorganisation. Det har været en fornøjelse."

Mere fra Watch Medier

MT Højgaard skifter ud på topposten

Henrik Mielke fik halvandet år i stolen hos entreprenørselskabet MT Højgaard, før der igen er udskiftning. Afløser har fortid hos Huscompagniet og NCC.

Læs også

Relaterede

Jobs fra alle vores medier

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs