Navneskift og opsplitning – Casa Group udnævner to nye topchefer

Det gamle søsterselskab til det nu tyskejede byggeselskab Casa skifter navn. Det splittes op i et ejendomsselskab og et investeringsselskab, der hver især får nye topchefer til at stå for den daglige drift. Medstifterne Michael Mortensen og Per Hansen skal i stedet stå for strategi og forretningsudvikling.
"Med den nye ledelsesstruktur kan vi langt bedre fokusere vores indsats," lyder det fra Michael Mortensen. | Foto: Rune Aarestrup Pedersen
"Med den nye ledelsesstruktur kan vi langt bedre fokusere vores indsats," lyder det fra Michael Mortensen. | Foto: Rune Aarestrup Pedersen

Casa Groups ejendomsportefølje og projektudviklingsforretning ændrer navn fra Ejendomsselskabet Casa til M+ Ejendomme. Selskabet har intet at gøre med entprenørofrretningen Casa A/S, der tidligere i år blev solgt til tyske ActivumSG.

Samtidig udpeger man to nye topchefer som del af ny organisations- og ledelsesstruktur, skriver den jyske byggevirksomhed i en pressemeddelelse.

Moderselskabet M.M. 26 Holding skifter således i samme ombæring navn til M+ Invest og bliver i lighed med M+ Ejendomme del af sin egen selvstændige organisation,

Den 45-årige advokat Peter Heide Wessel afløser med øjeblikkelig virkning Per Hansen, medstifter og partner, på posten som adm. direktør i ejendomsselskabet, mens hidtidig finansdirektør i Casa Group, den fem år yngre statsautoriserede revisor Claus Porsgaard, bliver adm. direktør i M+ Invest.

Navneskiftet og den nye ledelsesstruktur kommer, efter at Casa-medstifteren Michael Mortensen sammen med kapitalfonden Catacap i sommer solgte entreprenørvirksomheden Casa til tyske ActivumSG i en milliardhandel.

"Med M+ sender vi en hilsen tilbage til rødderne og den ånd, som altid har været kendetegnende for vores virksomheder, og som vil være det fremover. "+" henviser til alt det, der er bygget på, og de mennesker, der har været og fremtidigt vil være med til at skabe resultater," forklarer Michael Mortensen i meddelelsen.

Ansvaret for den strategiske ledelse af koncernen M+ ligger fremover hos kvartetten Michael Mortensen, Per Hansen, Peter Heide Wessel og Claus Porsgaard.

"Med den nye ledelsesstruktur kan vi langt bedre fokusere vores indsats, og samtidig styrker vi det øverste ledelsesniveau med kompetente og resultatorienterede personer. Jeg er ikke ét sekund i tvivl om, at det her er det helt rigtige," siger Michael Mortensen.

Ifølge Per Hansen bliver medstifternes roller fra nu af "bestyrelseslignende med vægt på strategisk ledelse og forretningsudvikling," mens de to nyudnævnte adm. direktører skal varetage den daglige ledelse af M+.

"Jeg ser meget frem til at få tid og plads til at arbejde med porteføljeaktiviteterne på et mere strategisk niveau, og på den måde være med til at præge virksomhedernes udvikling," slutter Per Hansen.

(Artikel senest opdateret kl. 13.40 med tydeliggørelse af selskabsnavne.)

Casa køber sin hidtil største grund: 60.000 kvm ved København

Casa og KPC dropper fusionsplaner

Mere risiko skal sende Casa mod nye højder

Tysk kapitalfond køber Casa 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også