Watch Medier

Tidligere minister forlader direktørpost i transportlobby

Tidligere konservativ minister Carina Christensen siger næste år farvel til posten som adm. direktør for vognmændenes brancheforening ITD.

Carina Christensen har blandt andet været transportminister. | Foto: PR/ITD

Næste år ved udgangen af oktober stopper Carina Christensen som adm. direktør i lobbyorganisationen ITD, der taler den danske vognmandsbranches sag.

I en pressemeddelelse på transportforeningens hjemmeside fremgår det, at hun har sagt op.

"Jeg har længe planlagt for mig selv, at når ITD som forening i 2023 fylder 75 år, så skal det være med en ny administrerende direktør i spidsen. Jeg har været rigtig glad for min tid i ITD, men efter mere end 5 år er tiden inde til, at jeg gerne vil prøve nye opgaver og udfordringer i mit arbejdsliv. Jeg overlader derfor trygt rattet i ITD til en anden," udtaler Carina Christensen.

Carina Christensen kom til ITD efter en årrække i politik som konservativt folketingsmedlem og minister. Carina Christensen sad i Folketinget fra 2001 til 2011 og havde tre ministerposter i årene 2006-2010, herunder som transportminister.

Christian Sørensen Madsen, formand i ITD, takker i meddelelsen Carina Christensen for hendes arbejde for at sikre optimale rammevilkår for vejgodstransporten. 

"Vi har selvfølgelig fuld forståelse for, at Carina nu ønsker at prøve noget nyt, og vi ønsker hende alt det bedste. Carina har gennem mange år ydet en stærk arbejdsindsats for vognmændene og transporterhvervet. Det har været en styrke for vores forening og medlemsvirksomheder, og jeg vil gerne takke Carina for hendes store og loyale indsats," siger Christian Sørensen Madsen.

Det oplyses, at ITD nu indleder processen med at ansætte en ny administrerende direktør.

Også en anden lobbyorganisation på området, DI Transport, leder efter ny direktør, eftersom den nuværende, Michael Svane, har meldt sin afgang.

Læs også:

Et opkald fra Bendt Bendtsen sendte hende ind i transportsektoren: Nu bruger hun ministererfaring i kamp for vognmændene 

Mere fra Watch Medier

Fjerde opjustering: Mærsk varsler gigantoverskud

A.P. Møller-Mærsk regner nu med et resultat før renter og skat på små 20 mia. dollar eller knap 130 mia. kr. for hele 2021. De voldsomme prisstigninger på containerfragt har fået rederigiganten til at opjustere fire gange.

Coop rykker rundt i direktørtruppen

Med afsæt i den nye strategi bliver der rykket rundt på stolene i koncernledelsen i Coop. I front for Superbrugsen vender en gammel kending tilbage, ligesom Irmas kædedirektør forfremmes, og en afløser udnævnes.

Læs også

Relaterede

Jobs fra alle vores medier

Se flere jobs

Se flere jobs