Watch Medier

Udskiftning fortsætter i brancheforening: Tidligere minister bliver ny formand

Dansk Miljøteknologi får Kirsten Brosbøl som ny formand. Så sent som i september meddelte brancheforeningen, at både direktør og sekretariatschef har valgt at trække sig.

Kirsten Brosbøl, kommende forman for Dansk Miljøteknologi, var socialdemokratisk miljøminister fra 2014-2015. | Foto: Finn Frandsen

Dansk Miljøteknologi har efter en periode med flere udskiftninger fået en ny formand.

Fremover skal Kirsten Brosbøl, tidligere socialdemokratisk miljøminister, stå spidsen for brancheforeningen. Dermed overtager hun til januar posten fra Leif Bentsen, adm. direktør i Krüger.

Det fremgår af en pressemeddelelse fra Dansk Miljøteknologi, der i september måtte meddele, at både direktør Søren Bukh Svenningsen samt sekretariatschef Mette Boye har valgt at opsige deres stillinger med virkning fra året udgang og 1. oktober.

I samme ombæring afviste Søren Bukh Svenningsen over for CleantechWatch, at der skulle være tale om interne uenigheder.

Som ny formand skal Kirsten Brosbøl agere primus motor på udviklingen af Dansk Miljøteknologi med grønne ambitioner, stærk politiske netværk og strategiske blik, lyder det i meddelelsen.

"Fra min tid som miljøminister kender jeg Dansk Miljøteknologi som en stærk forening, som arbejder målrettet for, at regulering og innovation ikke alene sikrer bedre miljø, natur og klima, men også grønne arbejdspladser i Danmark. Det er en ambition, som jeg deler fuldt ud, og jeg glæder mig til komme i arbejdstøjet og bidrage med mine kompetencer og erfaringer," siger den kommende formand i meddelelsen.

Afgående bestyrelsesformand Leif Bentsen glæder sig til samarbejdet med Kirsten Brosbøl.

"Med sin baggrund, netværk og sit store engagement for verdensmålene og den grønne omstilling er vi ikke i tvivl om, at Kirsten kan styrke foreningens arbejde og er den helt rigtige til at føre Dansk Miljøteknologi videre," siger han.

Kirsten Brosbøl har foruden en ministerfortid erfaring som direktør og stifter af 2030beyond, der arbejder med FN's verdensmål. Derudover er hun ligeledes bestyrelsesformand for Den Danske Klimaskovfond.

Direktør og sekretariatschef stopper i brancheforening 

Dansk Miljøteknologi stemmer i om krav til vandselskaberne om levetidsomkostninger

Dansk Miljøteknologi efterlyser større fokus på kendte teknologier i landbrugsudspil

 

Mere fra Watch Medier

Læs også

Relaterede

Jobs fra alle vores medier

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs