Tidligere viceformand i L&F bliver formand for ny innovationsfond

En ny fond med fokus på innovation i landbruget bliver næste år lanceret med tidligere viceformand for Landbrug & Fødevarer Lars Hvidtfeldt ved bordenden.
Foto: Jens Dresling
Foto: Jens Dresling

I det nye år sætter godsejer Lars Hvidtfeldt sig i stolen som formand for ny innovationsfond, oplyser Seges i en pressemeddelelse.

"Landbrug og fødevareerhvervet i Danmark er i verden kendt for et meget højt videns- og innovationsniveau. Den position skal bevares og fortsat udvikles," siger Lars Hvidtfeldt.

"Alt hvad der kommer ud af det nye selskab skal bidrage til, at landbrug og fødevareerhvervet kan levere på alle de store dagsordener. En udviklende bæredygtighedskontrakt er og vil fortsat være generationernes sikkerhed for, at Danmark forbliver et stort og frodigt spisekammer."

Den tidligere formand for Seges og tidligere viceformand for Landbrug & Fødevarer driver til daglig et stort gods på Falster, hvor der bl.a. dyrkes sukkerroer, græs og kløverfrø.

Selskabet Seges Innovation Fonden er stiftet af Landbrug og Fødevarer, men bliver udskilt fra L&F-koncernen, og ejerskabet er uigenkaldeligt overdraget til fonden.

Drives af erhvervsdrivende fond

Den 55-årige godsejer får selskab af seniorrådgiver Henning Otte Hansen fra Institut for Fødevare og Ressourceøkonomi på Københavns Universitet og tidligere vicekoncerndirektør i DLG, Maria Kofod Larsen, der nu er selvstædnig rådgiver.

Seges Innovation drives af en erhvervsdrivende fond og er non-profit, hvilket betyder, at overskud fra kommercielle aktiviteter skal geninvesteres i ny forskning og udvikling. Fonden kan sælge ydelser, men alle indtægter forbliver i Seges Innovation og geninvesteres i yderligere udviklingsarbejde, står der i meddelelsen.

Fra etableringen ved årsskiftet har fonden 531 medarbejdere, som indtil nu har arbejdet i Seges. Bestyrelsen vil i det nye år ansætte en adm. direktør for fonden og herefter den øvrige direktion.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også