Watch Medier

A.P. Møllers geotermiselskab får Anders Eldrup og Pernille Erenbjerg i bestyrelsen

Tidligere Dong-chef Anders Eldrup og tidligere TDC-chef Pernille Erenbjerg træder ind i bestyrelsen hos A.P. Møller Holdings geotermiselskab, Innargi.

Anders Eldrup får ny bestyrelsespost. | Foto: Jens Dresling

Da A.P. Møller Holdings geotermiselskab, Innargi, i sidste uge fremlagde planer om at bygge Europas største geotermiske fjernvarmeanlæg i Aarhus, trådte pensionsselskabet ATP og energiselskabet Nrgi samtidig ind i ejerkredsen. Nu får selskabets bestyrelse så tre nye medlemmer.

Anders Eldrup, der er forhenværende chef for Dong Energy, og Pernille Erenbjerg, der er tidligere topchef i TDC Group er således begge nye medlemmer af bestyrelsen.

De får selskab af Edda Sif Aradóttir, der er adm. direktør for det islandske CO2-fangst og -lagringsfirma Carbfix.

De tre nye medlemmer erstatter to repræsentanter fra A.P. Møller Holding, Maria Pejter og Martin Larsen. Claus V. Hemmingsen, der også er formand for Mærsk Drilling, fortsætter dog i spidsen af Innargis bestyrelse.

"Jeg er stolt over og glad for, at de tre nye bestyrelsesmedlemmer vil bringe deres omfattede kompetencer i spil for, at vi lykkes med missionen og kan levere et vigtigt bidrag til indfrielsen af klimamålene,” siger han i en meddelelse.

"Potentialet i og behovet for geotermisk fjernvarme i Europa er meget stort. En lang række europæiske storbyer skal udfase kul og gas som primære kilder i fjernvarmen, hvis vi skal indfri klimamålene. Her spiller geotermi en afgørende rolle, fordi den er den eneste primære vedvarende energikilde, der kan levere grundlast i fjernvarmen. Geotermi leverer varme 365 dage om året – uafhængigt af om vinden blæser eller solen skinner."

A.P. Møller tager risikoen i at bore Europas største geotermianlæg selv

Mærsk-ejer og ATP vil udvikle nyt klimaeventyr i den aarhusianske undergrund

A.P. Møllers Innargi vinder retten til københavnsk geotermi 

Mere fra Watch Medier

Læs også

Relaterede