A.P. Møllers geotermiselskab får Anders Eldrup og Pernille Erenbjerg i bestyrelsen

Tidligere Dong-chef Anders Eldrup og tidligere TDC-chef Pernille Erenbjerg træder ind i bestyrelsen hos A.P. Møller Holdings geotermiselskab, Innargi.
Anders Eldrup får ny bestyrelsespost. | Foto: Jens Dresling
Anders Eldrup får ny bestyrelsespost. | Foto: Jens Dresling

Da A.P. Møller Holdings geotermiselskab, Innargi, i sidste uge fremlagde planer om at bygge Europas største geotermiske fjernvarmeanlæg i Aarhus, trådte pensionsselskabet ATP og energiselskabet Nrgi samtidig ind i ejerkredsen. Nu får selskabets bestyrelse så tre nye medlemmer.

Anders Eldrup, der er forhenværende chef for Dong Energy, og Pernille Erenbjerg, der er tidligere topchef i TDC Group er således begge nye medlemmer af bestyrelsen.

De får selskab af Edda Sif Aradóttir, der er adm. direktør for det islandske CO2-fangst og -lagringsfirma Carbfix.

De tre nye medlemmer erstatter to repræsentanter fra A.P. Møller Holding, Maria Pejter og Martin Larsen. Claus V. Hemmingsen, der også er formand for Mærsk Drilling, fortsætter dog i spidsen af Innargis bestyrelse.

"Jeg er stolt over og glad for, at de tre nye bestyrelsesmedlemmer vil bringe deres omfattede kompetencer i spil for, at vi lykkes med missionen og kan levere et vigtigt bidrag til indfrielsen af klimamålene,” siger han i en meddelelse.

"Potentialet i og behovet for geotermisk fjernvarme i Europa er meget stort. En lang række europæiske storbyer skal udfase kul og gas som primære kilder i fjernvarmen, hvis vi skal indfri klimamålene. Her spiller geotermi en afgørende rolle, fordi den er den eneste primære vedvarende energikilde, der kan levere grundlast i fjernvarmen. Geotermi leverer varme 365 dage om året – uafhængigt af om vinden blæser eller solen skinner."

A.P. Møller tager risikoen i at bore Europas største geotermianlæg selv

Mærsk-ejer og ATP vil udvikle nyt klimaeventyr i den aarhusianske undergrund

A.P. Møllers Innargi vinder retten til københavnsk geotermi 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også