Watch Medier

A.P. Møllers geotermiselskab får Anders Eldrup og Pernille Erenbjerg i bestyrelsen

Tidligere Dong-chef Anders Eldrup og tidligere TDC-chef Pernille Erenbjerg træder ind i bestyrelsen hos A.P. Møller Holdings geotermiselskab, Innargi.

Anders Eldrup får ny bestyrelsespost. | Foto: Jens Dresling

Da A.P. Møller Holdings geotermiselskab, Innargi, i sidste uge fremlagde planer om at bygge Europas største geotermiske fjernvarmeanlæg i Aarhus, trådte pensionsselskabet ATP og energiselskabet Nrgi samtidig ind i ejerkredsen. Nu får selskabets bestyrelse så tre nye medlemmer.

Anders Eldrup, der er forhenværende chef for Dong Energy, og Pernille Erenbjerg, der er tidligere topchef i TDC Group er således begge nye medlemmer af bestyrelsen.

De får selskab af Edda Sif Aradóttir, der er adm. direktør for det islandske CO2-fangst og -lagringsfirma Carbfix.

De tre nye medlemmer erstatter to repræsentanter fra A.P. Møller Holding, Maria Pejter og Martin Larsen. Claus V. Hemmingsen, der også er formand for Mærsk Drilling, fortsætter dog i spidsen af Innargis bestyrelse.

"Jeg er stolt over og glad for, at de tre nye bestyrelsesmedlemmer vil bringe deres omfattede kompetencer i spil for, at vi lykkes med missionen og kan levere et vigtigt bidrag til indfrielsen af klimamålene,” siger han i en meddelelse.

"Potentialet i og behovet for geotermisk fjernvarme i Europa er meget stort. En lang række europæiske storbyer skal udfase kul og gas som primære kilder i fjernvarmen, hvis vi skal indfri klimamålene. Her spiller geotermi en afgørende rolle, fordi den er den eneste primære vedvarende energikilde, der kan levere grundlast i fjernvarmen. Geotermi leverer varme 365 dage om året – uafhængigt af om vinden blæser eller solen skinner."

A.P. Møller tager risikoen i at bore Europas største geotermianlæg selv

Mærsk-ejer og ATP vil udvikle nyt klimaeventyr i den aarhusianske undergrund

A.P. Møllers Innargi vinder retten til københavnsk geotermi 

Mere fra Watch Medier

Det nye Nordea Pension skal fylde mere i landskabet end Topdanmark Liv

Med Nordeas kræfter inden for distribution skal det tidligere Topdanmark Liv - nu Nordea Pension - blive en større spiller på pensionsmarkedet, siger privatdirektør Mads Skovlund fra Nordea efter overtagelsen. Nordeas privatkunder kan give selskabet mange nye kunder, vurderer aktuar.

MT Højgaard skal bygge for Novo Nordisk i Bagsværd

Byggekoncernen MT Højgaard får del i en milliardaftale med Novo Nordisk, der har planer om at udvide produktionsfaciliteterne i Bagsværd for milliarder. Højgaards del af byggesummen løber op i ca. 600 mio. kr.

Læs også

Relaterede

Jobs fra alle vores medier

Se flere jobs

Se flere jobs