DI-vicedirektør bliver ny frontfigur hos Ejendomdanmark

Interesseorganisationen Ejendomdanmark har fundet en ny adm. direktør hos Dansk Industri, hvor han har været vicedirektør. Han afløser Jannick Nytoft, der er rykket til Horesta.
"Det er medlemmerne, der ved, hvor skoen trykker, og dermed hvordan vi bedst kan sikre, at ejendomsbranchen er rustet til fremtiden," lyder det fra Ejendomdanmarks nye adm. direktør. | Foto: PR / Ejendomdanmark
"Det er medlemmerne, der ved, hvor skoen trykker, og dermed hvordan vi bedst kan sikre, at ejendomsbranchen er rustet til fremtiden," lyder det fra Ejendomdanmarks nye adm. direktør. | Foto: PR / Ejendomdanmark

Efter måneders usikkerhed har ejendomsbranchens talerør fundet ny adm. direktør, der skal afløse Jannick Nytoft, som ved nytår skiftede til hotel- og restaurationsbranchens interesseorganisation, Horesta.

Ny mand i spidsen senest 1. maj bliver således Peter Stenholm, der er 56 år og hidtil har været vicedirektør i Dansk Industri, hvor han fulgte med over, da Dansk Byggeri i 2020 blev indlemmet i erhvervsorganisationen.

”Peter er en erfaren og sympatisk chef, der kan styrke organisationens daglige arbejde og bringe os endnu tættere på vores medlemmer. Han har samtidig ”mursten i blodet” og politisk næse, så Peter Stenholm er den helt rigtige til at stå i spidsen for vores sekretariat og levere de rigtige løsninger til ejendomsbranchen,” siger Henrik Dahl Jeppesen, bestyrelsesformand i Ejendomdanmark, i en meddelelse.

Han tilføjer, at Ejendomdanmark har været gennem en grundig rekrutteringsproces, ”men i sidste ende var valget let.”

Baggrund som advokat

Peter Stenholm, der har en baggrund som advokat, er vicedirektør og branchedirektør i DI, ligesom han tidligere har arbejdet i HTS, Dansk Arbejdsgiverforening og Forsvarsministeriet.

Han glæder sig til at rykke ind i Ejendomdanmark og komme i gang med arbejdet. Men allermest glæder han sig til at møde aktørerne i branchen, lyder det:

”Jeg vil prioritere det utroligt højt at komme ud og møde vores medlemmer over hele landet. Det er medlemmerne, der ved, hvor skoen trykker, og dermed hvordan vi bedst kan sikre, at ejendomsbranchen er rustet til fremtiden,” siger han og fortsætter:

”Der er ingen tvivl om, at jeg også vil bruge rigtig meget tid på, at branchen står rigtigt, når det kommer til bæredygtighed, socialt ansvar og klima. Både når der skal forhandles grønne reformer nu og her – og i de kommende års debat om at nå Danmarks klimamålsætninger,” udtaler Peter Stenholm.

I et interview med Licitationen tilbage i 2017 tøvede Peter Stenholm ikke med at betegne sig selv som en nørd.

”Hvis jeg kaster mig over noget, sluger det mig lidt. I min bog er det positivt at være nørdet. Ud over at nørde med fodbold og arbejde, så kan jeg også godt lide bøger og vin,” sagde han.

Hans tidligere direktørkollega i Dansk Byggeri, Lars Storr-Hansen, har også forladt DI og var kortvarigt i spidsen for FSR - danske revisorer, inden parterne gik hver til sit.


Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også