Nina Smith forlader formandspost i foreningen bag Nykredit

Efter seks år som formand for Nykredits majoritetsejer, Forenet Kredit, vil professsor Nina Smith forlade posten. Nuværende næstformand er kørt i stilling som afløser.
Foto: Frej / PR
Foto: Frej / PR

Forenet Kredit, der er hovedejer af Nykredit, skal have ny bestyrelsesformand, oplyser foreningen i en meddelelse.

Den nuværende formand, Nina Smith, har haft posten siden 2016, men hun ønsker altså at stoppe. I stedet foreslår foreningen, at den nuværende næstformand, Michael Demsitz, overtager formandsposten.

Nina Smith er også næstformand i Nykredits bestyrelse. Den post bliver efter planen overtaget af Preben Sunke, der er i forvejen er medlem af Nykredits bestyrelse og også sidder i Forenet Kredits bestyrelse.

”Jeg er både stolt over og meget tilfreds med Forenet Kredits udvikling siden 2016. Medlemsdemokratiet i foreningen har aldrig været mere levende end i dag. Foreningsejerskabet har vist sin styrke til glæde og gavn for kunderne i Totalkredit og Nykredit. Og overskudsdelingsmodellen har – kan jeg godt indrømme – også vist sig endnu stærkere, end jeg havde regnet med,” udtaler Nina Smith i en meddelelse.

Næstformand tager over

Nina Smith fortsætter som menigt medlem af Forenet Kredits repræsentantskab indtil 2023. Her er hun på valg og genopstiller ikke.

Den kommende formand for Forenet Kredit, Michael Demsitz, har været medlem af foreningens bestyrelse siden 2004. Han er til daglig for direktør for Boligkontoret Danmark og sidder også i Nykredits bestyrelse.

Nina Smith efterlader altså en ledig post i både Forenet Kredits og Nykredits bestyrelse. Bestyrelsen indstiller, at den overtages af Mie Krog, der i dag er medlem af Forenet Kredits repræsentantskab, indtræder i begge bestyrelser.

Forenet Kredit og Nykredit holder hhv. repræsentantskabsmøde og generalforsamling 24. marts.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også