Berlingske Media udpeger ny bestyrelsesformand

Topchefen i Berlingske Medias belgiske ejerkoncern forlader formandsposten i Berlingske Medias bestyrelse og overlader stolen til en hollandsk jurist.
Berlingske Media har fået en hollandsk jurist som ny formand. | Foto: Berlingske Media presse/Mathias Svold
Berlingske Media har fået en hollandsk jurist som ny formand. | Foto: Berlingske Media presse/Mathias Svold

Ved generalforsamlingen i Berlingske Media onsdag er den hollandske jurist Anita Nijboer udpeget som ny bestyrelsesformand i mediekoncernen. Det oplyser Berlingske Media i en pressemeddelelse.

Det følger, efter den belgiske ejer af Berlingske Media, De Peers Groep, for otte måneder siden rykkede tættere på den danske koncern og indsatte sin egen topchef, Erik Roddenhof, som midlertidig bestyrelsesformand, hvor han afløste Connie Hedegaard.

Den nye formand, Anita Nijboer, er uddannet i international skatteret og er tidligere partner i PwC, hvor hun arbejdede fra 1985 til 2016. Siden har hun udvidet sit bestyrelsesarbejde og sidder bl.a. i bestyrelsen for De Peers Groep Media i Holland.

"Jeg ser frem til arbejdet med Berlingske Media og sætter pris på tilliden. Det er en spændende virksomhed, som har været igennem en stor turnaround og en enorm digital transformation," siger Anita Nijboer i en pressemeddelelse.

Foruden Erik Roddenhof fortsætter Christian Van Thillo, Piet Vroman og de medarbejdervalgte bestyrelsesmedlemmer i Berlingske Medias bestyrelse, mens Christophe Convent udtræder. Han erstattes af Bernadette De Bethune, som er manager i tekstilmaskinvirksomheden Vandewiele.

Med omrokeringerne i bestyrelsen oplyser Erik Roddenhof, at Berlingske Media nu har opnået sin målsætning om at hæve andelen af kvinder i bestyrelsen til 40 pct.

"Diversitet er en vigtig prioritet for os, og jeg ser frem til samarbejdet med både Anita og Bernadette. Jeg er ikke i tvivl om, at deres indsigter og perspektiv bliver værdifulde for Berlingske Media," siger han.

Berlingske Media har løftet top- og bundlinje: "Vores digitale salg slog virkelig igennem"

Nent har skrottet afsnit om russisk madkultur i "Masterchef"-konkurrence 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også