EU-topembedsmand bliver departementschef i Udenrigsministeriet

Jeppe Tranholm-Mikkelsen, nuværende højre hånd for formanden for Det Europæiske Råd, bliver departementschef i Udenrigsministeriet.
Generalsekretær for Rådet for Den Europæiske Union, Jeppe Tranholm-Mikkelsen, indstilles til at blive departementschef i Udenrigsministeriet. | Foto: HENNING BAGGER/Henning Bagger / henning bagger
Generalsekretær for Rådet for Den Europæiske Union, Jeppe Tranholm-Mikkelsen, indstilles til at blive departementschef i Udenrigsministeriet. | Foto: HENNING BAGGER/Henning Bagger / henning bagger
af ritzau

Nuværende generalsekretær for Rådet for Den Europæiske Union, Jeppe Tranholm-Mikkelsen, indstilles til at blive departementschef i Udenrigsministeriet. Det skriver Udenrigsministeriet i en pressemeddelelse.

”Jeppe er en internationalt anerkendt topdiplomat med et imponerende internationalt netværk på højeste niveau. Han har gennem en lang karriere i udenrigstjenesten, Statsministeriet og senest i EU vist, at han kan bestride topstillinger og repræsentere Danmark på bedst mulig vis,” skriver udenrigsminister Jeppe Kofod (S) i meddelelsen.

Jeppe Tranholm-Mikkelsen den højest placerede dansker i EU-systemet, hvor han som generalsekretær for Rådet for Den Europæiske Union er højre hånd for formanden for det Europæiske Råd, Charles Michel.

Tranholm-Mikkelsen har en lang og glorværdig karriere i udenrigstjenesten bag sig. I flere år var han Danmarks ambassadør i Kina og skulle have været ambassadør i USA - den måske mest attraktive post i diplomatiets verden. Et tilbud om at blive højre hånd for EU-præsidenten i 2015 gjorde dog, at han i stedet for tog den post.

”Den nuværende internationale situation understreger endnu en gang de udenrigspolitiske vilkårs betydning for udviklingen af det danske samfund. Det er en ære for mig at få lov til at bidrage til håndteringen heraf og betjene Udenrigsministeriets ministre i arbejdet med at gennemføre regeringens politik,” siger Jeppe Tranholm-Mikkelsen i pressemeddelelsen.

Posten som departementschef blev forladt af Lars Gert Lose tidligere i år. Han forlod den til fordel for et job som chef for ”Global Public Affairs” hos Copenhagen Infrastructure Partners.


Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også