Landbrug & Fødevarer henter ambassadør hjem til topchefpost

En ny adm. direktør til Landbrug & Fødevarer er fundet efter længere tids søgen. Organisationen henter Danmarks ambassadør i Libanon og Jordan hjem til topchefstillingen, der blev ledig efter intern ballade om håndtering af en skandalesag.
Foto: PR/Landbrug & Fødevarer
Foto: PR/Landbrug & Fødevarer

Landbrug & Fødevarer får ny administrerende direktør.

Det er 49-årige Merete Juhl, som i dag er Danmarks ambassadør i Jordan, Libanon og chargé d’affaires i Syrien med base i Beirut.

Merete Juhl tiltræder stillingen 1. august, fremgår det af en pressemeddelelse fra L&F. Hun afløser derfor Flemming Nør-Pedersen, der har fungeret som konstitueret adm. direktør siden oktober.

Formand for Landbrug & Fødevarer, Søren Søndergaard, fremhæver den kommende direktørs internationale udsyn og erfaring.

”Det har vi brug for som et lille land, der producerer mad til hele verden og handler og samarbejder langt ud over Danmarks grænser. Hun har stærke personlige kompetencer og er vant til at navigere i komplekse og ofte politiske sammenhænge,” siger han i meddelsen.

Merete Juhl kalder selv topposten for en ”drømmestilling”.

Den kommende direktør kommer ud af en landbrugsfamilie og er opvokset på slægtsgården Vældegård i Østjylland.

Sidste år købte hun Store Flinterup på Vestsjælland, et planteavlsbrug med cirka 200 hektar, med sin far.

Faren, Rasmus Juhl Rasmussen, overtog i 1993 Skaarupgaard Gods nær Aarhus, hvor der drives et jordareal på omkring 630 hektar. I 2014 overtog broderen Søren Wümpelmann Juhl bedriften, som han i dag bor på og driver i ottende generation med sin hustru.

Skandalesag fældede tidligere direktør

Den tidligere adm. direktør i L&F Anne Arhnung sagde i oktober sidste år sin stilling op med øjeblikkelig virkning i kølvandet på de afsløringer, der kom frem om håndteringen af krænkelsessagen i Danbred, hvor Landbrug & Fødevarer er hovedaktionær.

Erhvervsmediet Finans afslørede en række krænkelsessager i Danbred, hvilket først kostede direktør Thomas Muurmann Henriksen jobbet og sidenhen også hele bestyrelsen.

Anne Arhnung stopper i Samsons bestyrelse på grund af Danbred-sag

Thomas Muurmann Henriksen havde i flere år havde udvist interesse for yngre, kvindelige ansatte til firmafester. Det fik dog ingen betydning for hans job, som han i første omgang fik lov til at blive i til trods for en intern undersøgelse.

Men efter mange overskrifter i medierne valgte direktøren selv at trække sig, og kort tid efter blev hele bestyrelsen skiftet ud.

Håndteringen af sagen har efterfølgende fået heftig kritik, og kostede i sidste ende Anne Arhnung jobbet. Hun har efterfølgende kun udtalt sig gennem en pressemeddelelse, hvor hun skrev:

”Jeg har, siden denne sag kom til mit kendskab i begyndelsen af sommeren, rådgivet Landbrug & Fødevarers øverste politiske ledelse til at handle ansvarligt ud fra det kodeks for god virksomhedskultur. (...) Desværre har et flertal i den politisk valgte ledelse – mine arbejdsgivere – ikke lyttet til mig. Denne situation er selvsagt ikke holdbar, og det tager jeg konsekvensen af i dag.”

Efter Anne Arhnungs opsigelse indtrådte Flemming Nør-Pedersen som konstitueret direktør.

Der har sidenhen været heftig diskussion og delte meninger om forløbet fra landbrugets bagland og markante stemmer i branchen.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også