Generationsskifte fuldføres i Danfoss: Ejerfond får ny formand

Ejerfonden bag industrigiganten Danfoss er klar med sin nye bestyrelsesformand. Dermed fuldføres et generationsskifte, hvor anden generation af stifterfamilien Clausen har rømmet formandposterne i såvel ejerfond som selve industriselskabet Danfoss. Tredje generation er på plads på menige poster i fondsbestyrelsen.
Fondsdirektør Per Egebæk Have bliver ny formand for Bitten & Mads Clausens Fond, der har den kontrollerende magt i Danfoss. | Foto: Fondenes Videnscenter
Fondsdirektør Per Egebæk Have bliver ny formand for Bitten & Mads Clausens Fond, der har den kontrollerende magt i Danfoss. | Foto: Fondenes Videnscenter

Fondsdirektør Per Egebæk Have bliver ny formand for Bitten & Mads Clausens Fond, efter at bestyrelsesformanden igennem 23 år, Peter Mads Clausen, går af. Dermed skal Danfoss-ejerfonden ligeledes have en ny direktør.

Det skriver fonden i en pressemeddelelse.

Peter Mads Clausen varslede allerede sin afgang i 2021. Det får effekt fra fondens årsmøde onsdag, 6. april, hvor Per Egebæk Have altså officielt sætter sig for bordenden hos bestyrelsen. På posten som direktør i fonden indsættes Lars Tveen, der hidtil har været koncerndirektør for Danfoss’ regioner.

”Det er en skelsættende dag, som jeg har set frem til med både vemod og glæde,” siger afgående formand Peter Mads Clausen i meddelelsen og fortsætter:

”Jeg har forsøgt at give Danfoss de mest optimale vilkår til at fastholde sin lederposition for den grønne omstilling og skabe, producere og sælge energieffektive løsninger, der kan gøre verden CO2-neutral. Udviklingen er altid sket hånd i hånd med Danfoss, og fonden har i min tid været med til at øge attraktiviteten og virkelysten i vores region.”

Den afgående formand, som i sin tid overtog posten efter sin mor og medstifter af fonden, Bitten Clausen, henviser blandt andet til Universe Science Park, Byens Havn, Syddansk Universitet samt Steigenberger Alsik Hotel & Spa, der har været til ”gavn for Danfoss og egnen”.

Per Egebæk Have ser selv indstillingen til formandsposten som en tillidserklæring fra stifterfamilien.

”Jeg har siden 2009 været vidne til familiens vilje til at udvikle Bitten & Mads Clausens Fond og eksekvere på dens aktiviteter og projekter i et effektivt og tillidsfuldt samarbejde med andre interessenter. Den tilgang har vi haft stor succes med, og den agter jeg at fortsætte sammen med bestyrelsen og vores kommende direktør, når vi tager næste skridt mod at udvikle den sønderjyske region til gavn for Danfoss,” siger han.

Anden generation udskiftet

Efter dagens udmelding er et historisk generationsskifte i Danfoss langt om længe ved at være på plads.

For præcis to uger siden kunne Danfoss berette, at efterfølgeren til bestyrelsesformanden igennem 12 år og bror til Peter Mads Clausen, Jørgen Mads Clausen, bliver den prominente adm. direktør for industrikonglomeratet Schouw & Co., Jens Bjerg Sørensen, som tidligere beskrevet af CleantechWatch.

Jens Bjerg Sørensen tiltrådte 25. marts, da han officielt blev valgt på Danfoss’ generalforsamling.

Med udskiftningen af brødrene markeres ligeledes en afslutning på en lang periode med ejerfamilien på topposter hos industrigiganten.

Det betyder dog ikke, at Danfoss-familien vil være uden direkte indflSalling-formand bliver ny formand for Danfossydelse.

Fremover vil tredje generation bestående af Mads-Peter Clausen, søn af Peter Mads Clausen, fortsætte i bestyrelsen hos Bitten & Mads Clausens Fond, mens han ligeledes indtræder i Danfoss-bestyrelsen.

Samtidig vil Jørgen Mads Clausens søn, Mads Clausen, indtræde som bestyrelsesmedlem i Bitten & Mads Clausens Fond. Også han fortsætter sit nuværende hverv som bestyrelsesmedlem i Danfoss.

Bitten & Mads Clausens Fond har med 48 pct. af aktierne i Danfoss en kontrollerende ejerandel. Det svarer til en stemmeandel på 86 pct.

Læs mere her:

Salling-formand bliver ny formand for Danfoss


Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også