Henrik Qvortrup stopper på Ekstra Bladet - afløser på plads

Ansvarhavende chefredaktør på Ekstra Bladet fratræder sin stilling efter mindre end et år på posten. Ny chefredaktør bliver Knud Brix.
Henrik Qvortrup fratræder som chefredaktør på Ekstra Bladet. | Foto: Valdemar Ren
Henrik Qvortrup fratræder som chefredaktør på Ekstra Bladet. | Foto: Valdemar Ren

Knud Brix bliv ny chefredaktør på Ekstra Bladet, mens Henrik Qvortrup forlader posten.

Det sker efter indstilling fra Politiken-Fonden, fremgår det af en pressemeddelelse fra JP/Politikens Hus, der udgiver Ekstra Bladet.

Henrik Qvortrup fortsætter på Ekstra Bladet, hvor han vil ”hellige sig journalistikken” og vil fortsætte sit arbejde med mediepodcasten Q&Co samt bidrage med politiske analyser til avisen.

”Jeg er stolt af at have leveret en skarpskåret redaktionel strategi, der har bidraget til en nødvendig skærpelse af Ekstra Bladets position i det danske medielandskab og at have sammensat et ledelsesteam, der kan forløse Ekstra Bladets store potentiale. Men det står også klart for mig, at selve journalistikken vægter højere end den ledelsesmæssige rolle, og derfor vil jeg nu hellige mig journalistikken igen”, siger Henrik Qvortrup i meddelelsen.

Knud Brix, 41, kom til Ekstra Bladet i efteråret som ny chefredaktør. Han skal nu stå i spidsen for at udbygge avisens position med fortsat fokus på ”magtkritisk og afslørende journalistik” i alle formater.

”Ekstra Bladet havde brug for en skærpelse af den redaktionelle strategi. Det har Henrik Qvortrup leveret. Vi anerkender, at Henrik brænder mere for journalistikken end det ledelsesmæssige. Og derfor er vi også enige i behovet for en ledelsesmæssig justering”, lyder det fra adm. direktør Stig Ørskov, JP/Politikens Hus, i meddelelsen.

”Knud Brix er en journalistisk begavelse ud over det sædvanlige. I tillæg er han udstyret med gode menneskelige egenskaber og forstår værdien af et tydeligt og nærværende lederskab. Med Knud Brix i front får Ekstra Bladet et menneske med et bredt samfundsmæssigt perspektiv, der evner at sætte en klar redaktionel retning og som samtidig har et skarpt blik for potentialet i den forrygende medarbejderstab, Ekstra Bladet er beriget med.”

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også