North Media omrokerer og får ny topchef

Direktør for North Medias store distributionsselskab FK Distribution rykker op og bliver ny topchef for koncernen, mens koncerndirektør for akkvisitioner & forretningsudvikling Henrik Løvig Jensen har valgt at stoppe.
Foto: PR/North Media
Foto: PR/North Media

Lasse Ingemann Brodt har fra begyndelsen af april erstattet Kåre Stausø Wigh som øverste ansvarlige for North Media-koncernen, der bl.a. står bag distributionsselskabet FK Distribution. Det fremgår af en selskabsmeddelelse.

Lasse Ingemann Brodt har hidtil været adm. direktør i FK Distribution, men tager i forbindelse med en større omrokering af ledelsesstrukturen i koncernen nu skridtet op og bliver ansvarlig for hele koncernen. Han fortsætter som adm. direktør for distributionsforretningen.

Kåre Stausø Wigh fortsætter som koncernøkonomidirektør, efter at have været både direktør for økonomi og koncernen siden 2016.

Samtidig har Henrik Løvig Jensen opsagt sin stilling som koncerndirektør for akkvisitioner & forretningsudvikling og trådte 2. april ud af koncerndirektionen. Han fortsætter dog de kommende seks måneder for at ”løse igangværende opgaver”, hvorefter han forlader North Media. Også Jannik Bray Christensen, der er adm. direktør for det mindre datterselskab Bekey, er udtrådt af koncerndirektionen, men forstætter sin gerning som direktør.

Koncerndirektionen er dog også blevet et nyt medlem rigere i skikkelse af Lisbeth Britt Larsen, der bliver ny koncern HR-direktør. Lisbeth Britt Larsen har siden 2010 været ansat i FK Distribution - de seneste to år også som koncern HR-chef.

Dermed er koncerndirektionen slanket fra fem til tre medlemmer og udgøres nu af adm. direktør Lasse Ingemann Brodt, koncernøkonomidirektør Kåre Stausø Wigh samt koncern HR-direktør Lisbeth Britt Larsen. Også bestyrelsen er slanket fra syv til fem mand.

”Ændringerne i koncerndirektionen er det seneste tiltag for at skabe en hurtigere, klarere og mere dynamisk proces, hvor bestyrelsesmøder og direktionsmøder har større fokus på de enkelte selskaber og ansvarsområder. Vejen fra forslag til beslutning er kortere, både i datterselskaberne og i moderselskabet,” lyder det i selskabsmeddelelsen fra North Media.

Bestyrelsesformand Ole Borch udtaler om ændringerne:

”North Media er en koncern, hvor driftsselskaberne er volumenvirksomheder. Volumenvirksomheder kræver konstant fokus på styring af infrastrukturen på alle niveauer. Fra topledelsen til yngste medarbejder. Den nye koncerndirektions hovedopgave bliver at sikre, at koncernens virksomheder i endnu højere grad drives og udvikles efter ensartede principper med fokus på volumen, kvalitet, vækst og værdiskabelse,” ligesom han takker Henrik Løvig for sin mangeårige indsats for selskabet:

”Henrik har en betydelig andel i den styrkelse af de digitale forretninger, som vi har oplevet de seneste år. Vi er glade for, at Henrik fortsat vil være bestyrelsesformand i Lead Supply på vores mandat.”

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også