Lederne ansætter tidligere chefredaktør fra Ekstra Bladet

Tidligere medlem af Ekstra Bladets chefredaktion Karen Bro har fået nyt job som chefrådgiver med fokus på formidling af bæredygtig ledelse.
Foto: PR/Ekstra Bladet
Foto: PR/Ekstra Bladet

Ekstra Bladets tidligere chefredaktør Karen Bro har fået nyt arbejde. Hun er hyret som ny chefrådgiver i Lederne, hvor hun skal rådgive om, hvordan den enkelte leder får de nødvendige værktøjer til såkaldt bæredygtig ledelse. Det oplyser Lederne i en pressemeddelelse.

”Bæredygtig ledelse handler om at gøre en forskel for mennesker, bundlinje og miljø - både det miljø vi arbejder i, og det vi trækker vejret i,” siger Ledernes adm. direktør Bodil Ismiris, i meddelelsen.

”Det glæder mig utrolig meget, at Karen bliver en del af holdet hos Lederne. Karen brænder for at sætte bæredygtig ledelse på agendaen. Hun har den tyngde og faglige kunnen, der kan bidrage til, at vi i Lederne går fra holdning til handling på områder, som kræver lederes fulde opmærksomhed. Og udfordringerne er mange. Klima, kriser, sundhed, ligestilling og uddannelse er bare nogle af de problemstillinger, som kræver langsigtede og ansvarlige løsninger. Her kommer Karen til at spille en afgørende rolle i en samlende funktion på tværs af huset.”

Karen Bro er journalist og var fra 2008 frem til 2019 Ekstra Bladet medlem af ekstra Bladets chefredaktion, mens Poul Madsen var ansvarshavende chefredaktør . Siden har hun været selvstændig og arbejdet som kommentator. Hun tiltræder 16. maj, men har allerede været med til at bygge et nyt site for organisationen med henblik på bedre arbejde med diversitet.

”Jeg tror ikke, man kan undervurdere, hvor vigtige samfundsansvarlige og fremsynede ledere er i disse år. Lederne går på vegne af sine medlemmer forrest med alle de vigtige dagsordener. Det gælder for eksempel her og nu med indsatsen for at få ukrainske flygtninge i arbejde og på den lange bane for at sikre klimaet med grøn omstilling. Jeg glæder mig meget til at fortsætte samarbejdet om en fælles bæredygtig fremtid,” udtaler Karen Bro i meddelelsen.

Fagfolk: Danske mediechefer har for lidt ledelseserfaring

Tidligere chefredaktør: Undervis unge journalister i arbejdskultur

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også