Lego-familien fuldfører generationsskifte i pengetanken Kirkbi

”Kirkbi har en finansiel styrke, der gør det muligt for os at yde et væsentligt bidrag i den nødvendige grønne omstilling gennem vores investeringer,” siger den nye formand, Thomas Kirk Kristiansen. 
Thomas Kirk Kristiansen er fjerde generation i Lego. | Foto: Kirkbi
Thomas Kirk Kristiansen er fjerde generation i Lego. | Foto: Kirkbi

Thomas Kirk Kristiansen tiltræder 1. maj som bestyrelsesformand i Kirkbi, som er det familieejede holding- og investeringsselskab, som ud over at at eje 75 pct. af Lego-koncernen, også er storinvestor i en lang række virksomheder..

Thomas Kirk Kristiansen overtager formandsposten fra sin far, Kjeld Kirk Kristiansen, der som planlagt er trådt ud af bestyrelsen på dagen for sit 50-års jubilæum. Ændringen finder sted i forbindelse med dagens generalforsamling i Kirkbi, hvor Agnete Kirk Kristiansen samtidig er valgt som nyt bestyrelsesmedlem.

Det oplyser familien i en meddelelse mandag. 

”Med overdragelsen fra Kjeld Kirk Kristiansen til Thomas Kirk Kristiansen er det glidende generationsskifte fra 3. generation til 4. generation i Kirk Kristiansen familien formelt afsluttet, hvilket markerer en vigtig milepæl for det langsigtede familieejerskab af Lego-brandet, Lego-koncernen og Kirkbi,” hedder det i meddelelsen.

Thomas Kirk Kristiansen understreger i meddelelsen, at Kirkbi har de økonomiske muskler til at investere i den grønne omstilling.

”Det aktive familieejerskab af Lego-brandet og Kirkbis aktiviteter har været helt afgørende for vores familie gennem generationer. Det er derfor en stor glæde at videreføre familieejerskabet nu i 4. generation. Det sker i en tid, hvor Lego-brandet engagerer flere end nogensinde, hvilket giver os en unik mulighed for at spille en positiv rolle for børn og voksne verden over med læring gennem leg.”

”Samtidig har Kirkbi en finansiel styrke, der gør det muligt for os at yde et væsentligt bidrag i den nødvendige grønne omstilling gennem vores investeringer,” fastslår Thomas Kirk Kristiansen.

Generationsskiftet har været planlagt og gennemført over en årrække, hvor Thomas Kirk Kristiansen gradvis har påtaget sig flere roller og poster.

Med Kjeld Kirk Kristiansens udtræden af bestyrelsen i Kirkbi er alle centrale bestyrelsesposter nu overdraget til fjerde generation af Kirk Kristiansen-familien. Denne udgøres af de tre søskende Thomas Kirk Kristiansen, Sofie Kirk Kristiansen og Agnete Kirk Kristiansen.

Kjeld Kirk Kristiansen stopper i Lego Fondens bestyrelse

Generationsskifte i Lego-familiens pengetank

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Jakob Dahlgaard Fink er blevet ansat som TV 2's nye finansdirektør. | Foto: NKT.

TV 2 finder ny finansdirektør

For abonnenter

Læs også