Topchef hos Henning Larsen stopper – direktørkollega tager over

Om få måneder er Mette Kynne Frandsen fortid som adm. direktør hos den globale arkitektvirksomhed Henning Larsen. Jacob Kurek bliver ny mand i front.
Mette Kynne Frandsen overtog direktørposten tilbage i 2003. | Foto: Stine Bidstrup/Ritzau Scanpix
Mette Kynne Frandsen overtog direktørposten tilbage i 2003. | Foto: Stine Bidstrup/Ritzau Scanpix

21 år blev det til i spidsen for en af landets største arkitektvirksomheder, Henning Larsen. Som led i et generationsskifte overlader Mette Kynne Frandsen posten som adm. direktør til Jacob Kurek.

Overdragelsen af ansvaret sker ved udgangen af august, skriver den Rambøll-ejede tegnestue i en pressemeddelelse.

”Jeg er utrolig stolt over, at vi i dag kan se tilbage på en spændende rejse, hvor vi ikke kun har vækstet forretningen og gjort virksomheden til en global spiller, men også bragt dansk arkitektur og markante signaturprojekter ud til hele verden,” siger Mette Kynne Frandsen i meddelelsen. 

Jacob Kurek er alt andet end et nyt ansigt for de ansatte hos Henning Larsen; han begyndte som praktikant i virksomheden tilbage i 1996 og er siden steget i graderne til i dag at have titel af partner og global market director.

”Jacob og jeg har haft et stærkt og meget tæt samarbejde gennem mange år og senest i to-mandsdirektion det sidste år. Med Jacobs internationale erfaring, kombineret med høje faglighed og strategiske kommercielle forståelse, glæder det mig, at Jacob er blevet udpeget som min efterfølger til at forsætte udviklingen af forretningen og den stærke Henning Larsen-designkultur,” lyder det fra Mette Kynne Frandsen.

Med Rambøll-fusionen for små fem år siden fulgte Henning Larsen i fodsporene på konkurrenter som Arkitema Architects og Årstiderne Arkitekter, der året forinden var blevet overtaget af hhv. Cowi og Sweco.

I dag har Henning Larsen projekter spredt ud over seks kontinenter og kontorer i Danmark, Færøerne, Norge, Sverige, Tyskland, USA, Singapore, Hong Kong og Australien. Alt i alt beskæftiger virksomheden mere end 650 ansatte.

Den verdensberømte arkitekt Henning Larsen døde i 2013, 87 år gammel.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også