Watch Medier

Bestseller får overskud og betaler lønkompensation tilbage

Det nye årsregnskab fra Bestseller viser et uventet overskud. Modetøjskoncernen har derfor tilbagebetalt 81 mio. kr. i lønkompensation.

Foto: Joachim Ladefoged/Ritzau Scanpix

Trods stor coronausikkerhed undgår Bestseller et underskud i regnskabsåret 2019/20. Derfor har ejer og topchef Anders Holch Povlsen tilbagebetalt 81 mio. kr. til staten, som var modtaget i lønkompensation, skriver Børsen og finans.dk med henvisning til en pressemeddelelse fra tøjkoncernen.

Anders Holch Povlsen kalder det et "uventet overskud", efter at han i foråret måtte fyre 700 og hjemsende 2400 medarbejdere.

"Vi har lukket bøgerne og afventer nu vores endelige regnskabsafslutning. Men allerede nu ved vi, at vi undgår det ellers ventede første minus i vores virksomheds historie. Det bliver ikke et kønt regnskab, men det giver et positivt resultat," udtaler Anders Holch Povlsen i meddelelsen og takker samarbejdspartnere og medarbejdere.

I begyndelsen af april oplyste Anders Holch Povlsen, at han havde måttet sikre 7,5 mia. kr. i nyt kapitalberedskab fra banker og egne indskud. Nedlukningen i marts kostede ifølge hans oplysninger et tab på 2,5 mia. kr.

De seneste måneder er der dog kommet ny fart i tøjsalget - det gælder også for Bestseller, som derfor uventet gik i plus i det skæve regnskabsår 2019/20.

Mere fra Watch Medier

It-investoren Preben Damgaard er død

Preben Damgaard, stifter af Damgaard Data og it-investor, er død i en alder af blot 59 år. Han var en toneangivende investor på den danske tech-scene og har haft betydning for en lang række store it-succeser herhjemme.

Lars Rohdes svanesang: Banker skal være forsigtige med udbytte

De danske banker bør passe på med at udbetale udbytte og lave aktietilbagekøb. Med udsigt til højere tab skal bankerne nemlig sikre et robust kapitalgrundlag, lød opfordringen fra Lars Rohde ved sit sidste årsmøde i Finans Danmark i rollen som nationalbankdirektør.

Danmarks næststørste biogaskoncern kan blive mål for opkøb

Analyse: Efter Shells milliardopkøb af Danmarks største biogaskoncern, Nature Energy, kan den næststørste biogaskoncern, Bigadan, også blive et interessant opkøbsemne. Den tidligere rent familieejede virksomhed har i dag en britisk kapitalfond som storaktionær, og pensionsselskabet Industriens Pension er også med i ejerkredsen.

Læs også

Seneste nyt fra alle vores medier

Jobs fra alle vores medier

Se flere jobs

Se flere jobs