Watch Medier

Bestseller får overskud og betaler lønkompensation tilbage

Det nye årsregnskab fra Bestseller viser et uventet overskud. Modetøjskoncernen har derfor tilbagebetalt 81 mio. kr. i lønkompensation.

Foto: Joachim Ladefoged/Ritzau Scanpix

Trods stor coronausikkerhed undgår Bestseller et underskud i regnskabsåret 2019/20. Derfor har ejer og topchef Anders Holch Povlsen tilbagebetalt 81 mio. kr. til staten, som var modtaget i lønkompensation, skriver Børsen og finans.dk med henvisning til en pressemeddelelse fra tøjkoncernen.

Anders Holch Povlsen kalder det et "uventet overskud", efter at han i foråret måtte fyre 700 og hjemsende 2400 medarbejdere.

"Vi har lukket bøgerne og afventer nu vores endelige regnskabsafslutning. Men allerede nu ved vi, at vi undgår det ellers ventede første minus i vores virksomheds historie. Det bliver ikke et kønt regnskab, men det giver et positivt resultat," udtaler Anders Holch Povlsen i meddelelsen og takker samarbejdspartnere og medarbejdere.

I begyndelsen af april oplyste Anders Holch Povlsen, at han havde måttet sikre 7,5 mia. kr. i nyt kapitalberedskab fra banker og egne indskud. Nedlukningen i marts kostede ifølge hans oplysninger et tab på 2,5 mia. kr.

De seneste måneder er der dog kommet ny fart i tøjsalget - det gælder også for Bestseller, som derfor uventet gik i plus i det skæve regnskabsår 2019/20.

Mere fra Watch Medier

Axcel nupper endnu en it-virksomhed

Kapitalfonden Axcel har sat fingrene i endnu et dansk it-selskab. Denne gang er det en aktiepost på ca. 60 pct. i NTI Group, der er specialiseret i modellerings- og tegneprogrammer.

Vestas hiver strategiprofil op i direktionen

Thomas Alsbjerg hives fra Vestas’ udviklingsforretning helt op i direktionen, og samtidig etablerer mølleproducenten en ny funktion for digitale løsninger, som han skal lede.

Læs også

Seneste nyt fra alle vores medier

Jobs fra alle vores medier

Se flere jobs

Se flere jobs