Watch Medier

Bestseller får overskud og betaler lønkompensation tilbage

Det nye årsregnskab fra Bestseller viser et uventet overskud. Modetøjskoncernen har derfor tilbagebetalt 81 mio. kr. i lønkompensation.

Foto: Joachim Ladefoged/Ritzau Scanpix

Trods stor coronausikkerhed undgår Bestseller et underskud i regnskabsåret 2019/20. Derfor har ejer og topchef Anders Holch Povlsen tilbagebetalt 81 mio. kr. til staten, som var modtaget i lønkompensation, skriver Børsen og finans.dk med henvisning til en pressemeddelelse fra tøjkoncernen.

Anders Holch Povlsen kalder det et "uventet overskud", efter at han i foråret måtte fyre 700 og hjemsende 2400 medarbejdere.

"Vi har lukket bøgerne og afventer nu vores endelige regnskabsafslutning. Men allerede nu ved vi, at vi undgår det ellers ventede første minus i vores virksomheds historie. Det bliver ikke et kønt regnskab, men det giver et positivt resultat," udtaler Anders Holch Povlsen i meddelelsen og takker samarbejdspartnere og medarbejdere.

I begyndelsen af april oplyste Anders Holch Povlsen, at han havde måttet sikre 7,5 mia. kr. i nyt kapitalberedskab fra banker og egne indskud. Nedlukningen i marts kostede ifølge hans oplysninger et tab på 2,5 mia. kr.

De seneste måneder er der dog kommet ny fart i tøjsalget - det gælder også for Bestseller, som derfor uventet gik i plus i det skæve regnskabsår 2019/20.

Mere fra Watch Medier

MT Højgaard skifter ud på topposten

Henrik Mielke fik halvandet år i stolen hos entreprenørselskabet MT Højgaard, før der igen er udskiftning. Afløser har fortid hos Huscompagniet og NCC.

Læs også

Seneste nyt fra alle vores medier

Jobs fra alle vores medier

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs