Dansk nanovirksomhed med oppustede regnskaber går konkurs

Det danske selskab Act.Global er begæret konkurs. En gruppe investorer køber en del af aktiverne ud af selskabet, der fremstiller bæredygtige desinfektionsmidler på basis af nanoteknologi.
Desinfektionsmidler fra Act.Global. | Foto: PR/Act.global
Desinfektionsmidler fra Act.Global. | Foto: PR/Act.global
af ritzau

Den danske virksomhed Act.Global har længe været i modvind, og tirsdag er selskabet blevet erklæret konkurs, skriver Ekstra Bladet og erhvervsmediet Finans.dk.

Det er kreditorer med tab, som har begæret selskabet, der sælger produkter til bekæmpelse af bakterier, konkurs i Sø- og Handelsretten.

Kreditorerne har stemt for at sælge en del af selskabets aktiver og lade resten gå konkurs.

Konkursen kommer, efter at Act.Global blev taget under rekonstruktion i juli efter to konkursbegæringer. I mellemtiden har man skullet forsøge at finde en løsning for Act.Global.

For nylig viste en intern rapport - ifølge Ekstra Bladet - at selskabets regnskaber har været oppustede. I årene 2015-2019 blev der bogført en omsætning på 237 millioner kroner, men der kom kun 5,9 millioner kroner i kassen.

Ifølge erhvervsmediet Finans har Act.Global over for Erhvervsstyrelsen, som har kulegravet selskabets regnskaber, erkendt, at indtægterne over en årrække er bogført 15 gange for højt.

I ejerkredsen har været omkring 200 investorer - heriblandt Lagkagehuset-stifter Ole Kristoffersen og den tidligere landsholdsspiller i fodbold Henrik Larsen.

Mindst én gruppe investorer har allerede stævnet selskabet, da de mener at have investeret i selskabet på et forkert grundlag.

Selskabets tidligere direktør og stifter Carsten Jensen er gået personligt konkurs med krav på 15,1 millioner kroner. Han forlod Act.Global i august og er blevet afløst af den tidligere ISS-direktør Maarten van Engeland.

Kreditorerne hævder at have omkring 312 millioner kroner i gode i selskabet.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også