Watch Medier

Champions League-deltagelse sikrer FC Midtjylland millioner af kroner i tv-penge

En del af den økonomiske indsprøjtning, som FC Midtjylland har udsigt til med klubbens kvalifikation til Champions Leagues gruppespil, bliver udbetalt som tv-penge – dog færre end det har været tidligere.

FC Midtjylland skikrede sig med en 4-1 sejr over Slavia Prag ikke kun adgang til Champions League, men også en til hulens bunke millioner. | Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

Fodboldklubben FC Midtjylland kvalificerede sig onsdag aften til Champions Leagues gruppespil. Det betyder, at klubben kan se frem til en betragtelig bunke penge – og en del af dem er tv-penge, der bliver udbetalt på baggrund af størrelsen af tv-markedet i de deltagende klubbers lande.

UEFA afslørede forud for sæsonen 2019/20, at den samlede pujle til årets Champios league-deltagere er på 1,95 mia. euro svarende til knap 14,5 mia. kr. - et beløb, som FC Midtjylland får en bid af. Pengene, som UEFA deler ud til klubberne, kommer fra bl.a. salg af tv-rettigheder og sponsorater.

Læs hele artiklen

Få 21 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra Watch Medier

Falck sælger vejhjælpsforretning i fem lande

Et frasalg af vejhjælpsforretning i en række lande sker som et led i Falcks langsigtede strategi om at udvikle sig som integreret sundhedsforretning. Salgsprisen er aftalt til 1 mia. kr.

Shoppingcenter med milliardværdi får ny ejer

Big Shopping Center i Herlev på 40.700 kvm er solgt til en britisk investor. Uden at afsløre købesummen oplyser parterne, at det er den næststørste handel med butiksejendomme i Norden siden coronapandemiens udbrud.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt fra alle vores medier

Jobs fra alle vores medier

Se flere jobs

Se flere jobs