Watch Medier

Salg til føde- og drikkevarer drev ingredienskoncern fremad under corona

På trods af coronakrisen har den store danske ingrediensvirksomhed Chr. Hansen løftet sin omsætning med tre procent i det seneste regnskabsår, der sluttede 31. august. Topchefen kalder året "definerende og ekstremt begivenhedsrigt".

Mauricio Graber, administrerende direktør i Chr. Hansen, har både købt til og solgt fra i det seneste år.

Mens coronakrisen har givet mindre appetit på visse produkter, så er der stadig produkter, som folk har svært ved at undvære.

Det har den danske ingrediensvirksomhed Chr. Hansen nydt godt af i løbet af sit seneste regnskabsår, der løb frem til udgangen af august.

Selskabet, der er en stor producent af bakterier, kulturer og enzymer til mejeriprodukter og føde- og drikkevarer, har løftet sit salg med tre procent til 7,2 milliarder kroner, viser det offentliggjorte årsregnskab,

Fremgangen stammer blandt andet fra den største forretning, Food Cultures & Enzymes. Her er salget alene vokset med to procent til 5,2 milliarder kroner.

Ifølge Mauricio Graber, administrerende direktør i Chr. Hansen, har det senest afsluttede regnskabsår været et "definerende og ekstremt begivenhedsrigt" år for virksomheden.

Foruden opkøbet af tre selskaber har Chr. Hansen også frasolgt sin forretning Natural Colors, der fremstiller naturlige farver til fødevarebranchen. Det er især til is, mejeriprodukter, frugtblandinger, drikkevarer og færdigretter.

"Oveni alt dette har alle været nødt til at klare sig igennem en pandemi, der har medført unikke udfordringer," siger Mauricio Graber i en kommentar.

For det nye regnskabsår venter Chr. Hansen at opnå en såkaldt organisk vækst på mellem fem og otte procent. Til sammenligning endte væksten i det seneste regnskabsår på seks år.

Organisk vækst henviser til salgsvæksten fratrukket opkøb og valutaeffekter.

Mauricio Graber kalder selv forventningerne til det nye år for forsigtige på grund af den usikkerhed, som coronakrisen stadig er årsag til.

Han fortæller også, at året kommer til at handle om at integrere de opkøbte selskaber og lave fremskridt i den langsigtede strategiplan.

Mere fra Watch Medier

Hartmann-aktionærer i oprør over Stadils planer

En gruppe aktionærer arbejder ifølge Børsen på at forhindre hovedaktionærens indløsning af æggebakkeproducentens aktier. De finder tilbuddet for lavt, og oprøret bidrog til en kursstigning fredag.

Læs også

Seneste nyt fra alle vores medier

Jobs fra alle vores medier

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs