Watch Medier

Carlsbergs lider nederlag: Tysk kartelsag skal gå om

Selv om Carlsberg troede en tysk kartelsag var droppet på grund af forældelse, har den tyske højesteret nu besluttet, at retssagen skal gå om.

Foto: Rune Pedersen

Bryggeriet Carlsberg har fået omstødt en frifindelsesdom fra 2019 angående en tysk kartelsag.

Det er den tyske højesteret, der har fastslået, at sagen skal gå om.

Det skriver den tyske avis Lebensmittel Zeitung, skriver Bloomberg News.

Sagen stammer fra 2014, hvor 11 bryggerier sammen med en række enkeltpersoner blev anklaget for ulovlige prisaftaler på det tyske marked i begyndelsen af 2008, har Finans.dk tidligere beskrevet.

Alle valgte at betale bøderne, på nær Carlsberg og bryggeriet Radeberger, men netop Radeberger valgte at trække sin appel tilbage på grund af risikoen for en højere bøde. Dermed var Carlsberg det eneste selskab, der førte sagen videre til appeldomstolen i Düsseldorf, som frikendte bryggeriet i sagen i 2019.

"Vi og vores advokater er meget overraskede over beslutningen fra højesteret. Vi fastholder selvfølgelig vores position, at vi ikke har gjort noget galt," skriver Carlsberg i en kommentar til Ritzau Finans.

"Det vil tage os lidt tid at forstå beslutningen, og hvad den betyder for vores sag og vores muligheder og en ny proces. Vi kan desværre ikke kommentere sagen yderligere, indtil sagen er afgjort," lyder det fra Carlsberg.

Den tyske anklagemyndighed havde i sin tid krævet, at Carlsberg skulle betale 1,9 mia. kr. for sin deltagelse i sagen på det tyske marked, og det beløb var en del over det, som konkurrencemyndighederne i Tyskland i første omgang havde krævet, at den danske bryggerikoncern skulle betale.

Læs mere her:

Tysk ret frifinder Carlsberg i kartelsag

Nye beviser i kartelsag: Carlsberg satser på at undvige bøde på 462 mio kr 

Mere fra Watch Medier

Læs også

Relaterede

Seneste nyt fra alle vores medier

Jobs fra alle vores medier

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs