Watch Medier

Hovedstadshoteller står for 80 procent af hotellernes omsætningstab

Hotelbranchen, der i høj grad lever af turisme, har trange kår, da gæsterne udebliver under corona-epidemien, viser nye tal Horesta. Hotellerne i Region Hovedstaden har tabt 5,4 mia. kr. ud af det samlede fald på 6,7 mia. kr.

Situationen er særligt slem i København, hvor hotellerne i høj grad lever af udenlandske turister, der udeblev i sommer. | Foto: Jens Dresling

Hoteller, kroer og konferencecentre lider gevaldigt under, at turismen er punkteret som følge af coronakrisen, skriver Berlingske på baggrund af tal fra brancheorganisationen Horesta, som viser, at der i sommermånederne juni, juli og august var 2,5 mio. færre overnatninger i Danmark ift. samme periode sidste år, hvilket svarer til en nedgang på 52 pct. og et omsætningsfald på 6,7 mia. kr.

Særligt slemt står det - ifølge Horesta - til hos hotellerne i Region Hovedstaden, der har tabt 5,4 mia. kr. i omsætning og dermed tegner sig for en stor del af faldet.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 21 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra Watch Medier

Online-banken Lunars norske opkøb bremses: Kan ikke skaffe pengene

Lunar er løbet ind i problemer i sit arbejde med at skaffe kapital til at købe den børsnoterede norske bank Instabank. Den danske online-bank har meddelt det norske finanstilsyn, at den får svært ved at nå deadline i september, fremgår det af børsmeddelelse. (Opdateret)

Deutsche Bahn har sat Arriva i Danmark til salg

Der har længe været forlydender om, at transportselskabet Arriva i Danmark, der står for bus- og togdrift på flere strækninger, var på salgslisten hos ejeren, den statslige tyske jernbanekæmpe Deutsche Bahn. I nyt dansk regnskab bekræfter Arriva Danmark, at forretningen skal sælges til en eller flere investorer.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt fra alle vores medier

Jobs fra alle vores medier

Se flere jobs

Se flere jobs