Kompensation skærer en smule af Tivolis corona-tab

Tivoli forudser nu i værste fald et underskud før skat på 180 mio. kr. i 2020 mod tidligere ventet op mod 200 mio. kr. Den seneste hjælpepakke giver større kompensation end beregnet, viser det nye kvartalsregnskab.
Halloween i Tivoli. | Foto: Thomas Borberg
Halloween i Tivoli. | Foto: Thomas Borberg
AF RITZAU FINANS

2020 vil i værste fald byde på et underskud før skat på 180 mio. kr. i Tivoli og ikke som tidligere frygtet op til 200 mio. kr. Det fremgår af regnskabet for tredje kvartal, hvor effekterne af regeringens nye hjælpepakke er indregnet.

Forlystelsesparken venter nu et underskud før skat på 150-180 mio. kr. mod tidligere 150-200 mio. kr.

I tredje kvartal havde Tivoli en omsætning på 187,9 mio. kr. mod 342,1 mio. kr. i den tilsvarende periode af 2019, og bundlinjen viste et underskud på 0,9 mio. kr. mod et overskud i perioden sidste år på 165,5 mio. kr.

Forlystelsesparken har i de forgående kvartaler været udfordret af covid-19-udbruddet og måtte blandt andet udskyde sin åbning til 8. juni 2020 på grund af nedlukningen.

Nye restriktioner giver nye tab

De nye restriktioner, der netop er trådt i kraft ventes også, at påvirke Tivoli negativt, skriver selskabet, der til gengæld kan glæde sig over, at den nye hjælpepakke vil kaste en større kompensation af sig, end Tivoli oprindeligt havde udsigt til.

I årets første ni måneder viser resultatet før skat et underskud på 136,6 mio. kr. mod et plus på 169,4 mio. kr. i samme periode sidste år.

Tivoli, Legoland og 10 andre forlystelsesparker tabte 40 procent af omsætningen 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også