Watch Medier

Coloplast tilbage på vækstsporet: Køber selskab for lille milliard

Et stærkt coronapåvirket år slutter for Coloplast med vækst i både omsætning og overskud i fjerde kvartal. For 2021 venter Coloplast salgsvækst på 7-8 pct., og så har selskabet netop købt et amerikansk medicoselskab for knap 1 mia.kr.

Produktion i Coloplast. | Foto: Coloplast / PR

Efter et tredje kvartal, der højst uvant bød på faldende omsætning og overskud for Coloplast, kan medicoselskabet i regnskabsårets sidste måneder atter vise vækst på bundlinjen trods et beskedent fald i omsætningen i danske kroner på 1 pct.

Således ender selskabets skæve regnskabsår 2019/2020 med en samlet salg på 18,5 mia. kr. Det svarer til en organisk vækst på 4 pct. som dog påvirkes negativt af faldende valutakurser med 1 pct.

Alligevel er omsætningen på niveau med analytikernes forventninger, der forud for årsregnskabets offentliggørelse lød på 18,6 mia. kr.

Tilsvarende vokser årets nettoresultat 8 pct. til 4,2 mia. kr. mod 3,9 mia. kr. i 2018/2019. Også dette er en spids under – men dog på niveau med - analytikerkorpsets forventning på et samlet overskud på 4,2 mia. kr.

I regnskabsårets fjerde kvartal omsatte Coloplast for 4,6 mia. kr., der på bundlinjen gav et overskud på 1 mia. kr. – 31 pct. mere end i samme kvartal sidste år, hvor resultatet dog var påvirket af, at selskabet afsatte 400 mio. kr. til at dække potentielle forlig og omkostninger til retssager i USA.

Topchefen: Solidt resultat

"Vi formår på trods af covid-19-udbruddet at levere et solidt årsresultat. Vores prioriteter under pandemien har været klare: Vi skal værne om vores medarbejderes sikkerhed, samtidig med at vi betjener vores kunder. Det er indtil videre lykkedes os at mindske den negative effekt af pandemien og opretholde kontinuitet på tværs af forretningen," siger Coloplasts administrerende direktør, Kristian Villumsen, om regnskabet.

For det kommende regnskabsår forventer Coloplast i tråd med tidligere år en organisk vækst i omsætningen på 7-8 pct. og en overskudsgrad på 31-32 pct.

Opkøb i USA

Derudover melder Coloplast i forbindelse med regnskabet om et opkøb af den amerikanske virksomhed Nine Continents Medical. Den arbejder på et tidligt stadie med udvikling af et implantabelt produkt til behandling af overaktiv blære.

Det oplyser Coloplast i sit netop fremlagte årsregnskab.

Købsprisen ligger på 145 mio. dollar, svarende til ca. 923 mio. kr., ligesom der også indgår en mulig senere milepælsbetaling i aftalen.

Nine Continents Medical er et privat selskab, som blev grundlagt i 2014. Coloplast har en forventning om, at kliniske studier vil dokumentere virkningen af behandlingen fra Nine Continents, og at forsøgene kan startes i 2021 med en forventning om at opnå markedsgodkendelser i USA og EU i 2024-2025.

Opkøbet ligger i tråd med Coloplasts strategi om at forfølge både organiske og uorganisk vækstmuligheder inden for urologi-markedet.

"Jeg er meget spændt på de fremtidige muligheder for Nine Continents' produkt, og jeg er glad for at kunne cementere vores engagement i urologiforretningen med opkøb inden for det store marked for behandlinger mod overaktiv blære. Der er en stor gruppe af patienter i USA og verden over, som lider af overaktiv blære, og med Nine Continents innovative og minimalt invasive produkt håber vi at gøre livet lettere for endnu flere mennesker," udtaler adm. direktør i Coloplast, Kristian Willumsen.

Læs mere her:

Coloplast-topchef scorer lønhop midt i coronaår 

Mere fra Watch Medier

Pensionskasse frikendes i konkurrencesag

Retten i Lyngby har afsagt dom i sag fra 2017, hvor PKA og Danica gik sammen om et tilbud på pensionsordningen for medarbejdere hos det daværende Dansk Supermarked.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt fra alle vores medier

Jobs fra alle vores medier

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs