Watch Medier

Realkredit Danmark melder om lavere bundlinje i tredje kvartal

Trods stigende udlån er Realkredit Danmarks nye kvartalsregnskab mærket af tilbagegang. Forklaringen er, at færre kunder vælger dyre afdragsfrie lån og betaler mere af på lånene.

Realkredit Danmark kom ud af tredje kvartal med en svagere bundlinje end sidste år. | Foto: Thomas Borberg/Politiken/Ritzau Scanpix

Realkredit Danmark kom ud af tredje kvartal med et lavere resultat end sidste år, da realkreditselskabet både har set faldende toplinje og øgede omkostninger.

Selskabet, som indgår i Danske Bank-koncernen, opgjorde sit nettoresultat til 910 mio. kr., hvilket kan sammenlignes med 1198 mio. kr. i tredje kvartal af 2019.

De samlede indtægter faldt til 1470 mio. kr. fra 1736 mio. kr., og udgifterne blev opgjort til 222 mio. kr. mod 193 mio. kr. sidste år.

Ifølge Realkredit Danmark falder indtægterne generelt, fordi "et stigende antal kunder vælger afdragsfri lån fra og går ind i lån med længere refinansieringsinterval. Kunderne betaler også i stigende grad af på deres lån," står der i regnskabet.

Nedskrivningerne på udlån lyder i regnskabet på 82 mio. kr. mod 7 mio. kr. i samme periode af 2019. Det kan ifølge Realkredit Danmark primært henføres til en ny og skrappere model for, hvordan man vurderer nedskrivninger og hensættelser.

Realkredit Danmark offentliggør kun sit udlån til dagsværdi, og det er ved udgangen af tredje kvartal opgjort til 807 mia. kr.

"Boligmarkedet har klaret sig godt under coronakrisen, og Realkredit Danmarks udlån steg i tredje kvartal," siger selskabets adm. direktør, Carsten Nøddebo, i pressemeddelelsen.

Han oplyser til FinansWatch, at udlånet nominelt er steget med 5 mia. kr. i kvartalet.

På grund af coronakrisen og usikkerheden om fremtiden forventer Realkredit Danmark, at resultatet for 2020 "bliver noget lavere end resultatet for 2019," står der i pressemeddelelsen.

Læs mere her:

Danske Bank afskaffer udskældt udbetalingskrav til boligkøbere 

Mere fra Watch Medier

Vestas: Stjålne data er blevet delt

Data fra vindmøllekoncernen Vestas' it-systemer er blevet stjålet og tilbudt tredjepart, meddeler Vestas, der "har grund til at tro", at det primært handler om interne informationer. Vi har ikke ladet os afpresse, fastslår topchef.

Håndværkerfradrag fjernet fra næste års finanslov

Det er slut med fradrag for håndværksydelser, når dele af boligjobordning afskaffes med næste års finanslov.Fradrag for serviceydelser som rengøring og børnepasning fra i skat bibeholdes, oplyser finansministeren.

Efter gode vaccineresultater venter Bavarian Nordic snart at drøfte kontrakter

Gode forsøgsresultater får Bavarian Nordic til snart at vente dialog med myndighederne om medicinalselskabets coronavaccine. "Jeg vurderer, at så snart vi har udsigt til at kunne starte fase 3, der vil det typisk være det tidspunkt, man kan tale med de forskellige myndigheder," siger Bavarian Nordics finansdirektør, Henrik Juuel.

Her er finanslovens digitale initiativer

Næste års finanslov rummer en række digitale initiativer. Der er afsat midler til digitalisering af erhvervslivet, øget brug af data i den offentlige sektor samt fokus på etik og jura i en digital virkelighed.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt fra alle vores medier

Jobs fra alle vores medier

Se flere jobs

Se flere jobs