Watch Medier

Aktieindeks i hopla op efter Biden-sejr

Danske eliteaktier er mandag på rekordkurs, efter det i weekenden kom til at stå klart, at Joe Biden slog Donald Trump i det amerikanske præsidentvalg.

Joe Biden fotograferet søndag. | Foto: Alex Edelman/AFP/Ritzau Scanpix

En grøn bølge skyller ind over det danske og europæiske aktiemarked mandag. Samlet set ligger eliteindekset, C25, ved middagstid til at sætte rekord.

"Nu blev det så ikke en helt så blå bølge, som ventet, der skyllede ind over USA - men Joe Bidens sejr giver i hvert fald en grøn bølge på aktiemarkedet i dag. Og vi ser sidste uges rally fortsætte," siger Ole Kjær Jensen, afdelingsdirektør i Sydbank.

Samlet stiger C25 med 1,7 pct. til 1613,2 - og holder den stigning dagen igennem, er rekorden fra 14. oktober på 1598,3 historie.

Der er medvind til de grønne selskaber, hvor Ørsted stiger med 4,9 pct. til 1121 kr. - og dermed tangerer aktien sit hidtidige top på netop 1121 kr. fra den 5. november. Også Vestas er i fremgang med et plus på 3,6 pct. til 1192,50 kr.

Med til den historie er også nyheden om, at vindmølleselskabet har indgået en betinget aftale for et projekt i Latinamerika. Projektet overgår i størrelse den tærskel på 500 megawatt (MW), som vindmølleproducenten har tærskel for ordreannoncering til fondsbørsen. Det skrev Vestas i en meddelelse fredag aften.

Novo skuffer

"Efter Bidens sejr blev slået fast her i weekenden er de grønne selskaber i fremgang. Eneste aktie i minus i dag er Novo Nordisk. Modgangen kommer, både efter Morgan Stanley i sidste uge sænkede anbefalingen, og efter nyheden om, at de ikke har knækket koden til behandling af Alzheimer," siger Ole Kjær Jensen.

Fredag var Novo Nordisk-aktien ellers i vælten med annonceringen af overtagelsen af det amerikanske medicoselskab Emisphere Technologies for en samlet pris på 1,8 mia. dollar eller cirka 11,3 mia. kr.

Men mandag falder Novo-aktien med 2,4 pct. til 434,55 kr. - det er lige med en bundplacering som den eneste aktie med et minus foran kursudviklingen ved middagstid i eliteindekset.

Øverst i eliteindekset ligger Pandora med et plus på 5,1 pct. til 566,20 kr. Aktien er steget med over 95 pct. i år.

Mere fra Watch Medier

Læs også

Seneste nyt fra alle vores medier

Jobs fra alle vores medier

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs