Watch Medier

Konkurrenter overgår Nets' høje afkast

På trods af at Nets har fordoblet sin markedsværdi siden 2017, er stigningen blandt flere konkurrenter endnu større.

Foto: PR/Nets

Selv om Nets med salget til italienske Nexi kan prale af at have fordoblet sin markedsværdi siden 2017, kan betalingskoncernens afkast ikke følge med de store konkurrenter i branchen.

Faktisk er Nets et af de store betalingsselskaber, som er steget mindst i værdi siden 2017.

Det viser en opgørelse fra Børsen.

Siden en gruppe investorer med kapitalfonden Hellman & Friedman for lidt over tre år siden købte Nets af børsen i København, er selskabets markedsværdi steget cirka 33 mia. kr. til samlet 66 mia. kr.

Sammenligner man med konkurrenter som Worldline og Mastercard falmer Nets' bedrift imidlertid en smule. De to betalingsrivaler har nemlig realiseret et afkast i perioden på henholdsvis 108 pct. og 146 pct.

"Det en ret pæn vækst, som betalingsfirmaerne har præsteret, og en fremgang, som jeg ikke tror, der er nogen andre brancher, der kan bryste sig af. Så det vidner jo om et marked i vild vækst," siger Kristian Thure Sørensen, partner i rådgivningsvirksomheden Norfico, til Børsen.

Med Nexis opkøb af Nets bliver den sammensmeltede koncern blandt Europas største med en samlet omsætning på omkring 21 mia. kr. og en markedsværdi tæt på 150 mia. kr.

Opkøbet kaldes af Nets for "et utroligt stort øjeblik", mens timingen for Nexi sagtens kunne have været bedre. Det italienske selskab er nemlig sideløbende i færd med at overtage den lokale rival SIA.

"Vi var ikke interesserede i at købe SIA og Nets samtidig. Men vi havde muligheden nu og måske ikke senere," lød det ifølge Børsen mandag fra Nexi-topchef Paolo Bertoluzzo på et investormøde.

Nets-chef ser stærkt dansk bånd efter fusion med italienere: "Jeg er ude fra Amager, så jeg har et hjerte med her" 

Brancheforening forventer fortsat samarbejde om afløseren for NemID 

Mere fra Watch Medier

Læs også

Relaterede

Seneste nyt fra alle vores medier

Jobs fra alle vores medier

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs