Watch Medier

Novozymes beretter om nulvækst i 2020

Forventningerne til indtjeningen i enzymkoncernen Novozymes fastholdes for 2020, mens vækstprognosen skærpes til et rundt nul. Tidligere lød spændet fra minus 2 til plus 2 pct.

Foto: PR / Novozymes

Enzymkoncernen Novozymes venter nu en organisk salgsvækst i 2020 på nul pct.

Det er en præcisering i forhold til den tidligere forventning om en organisk vækst på mellem minus 2 og plus 2 pct.

Præciseringen følger "reduceret usikkerhed om markedsudviklingen", oplyser selskabet fredag eftermiddag i en meddelelse til fondsbørsen.

"Dette er på linje med tidligere kommunikation om, at midtpunktet af intervallet var det mest sandsynlige udfald for hele året," skriver Novozymes.

Forventningerne til driftsmarginen, EBIT, er uændret 26-27 pct.

I meddelelsen gives også et overblik over den nye salgsrapporteringsstruktur, som selskabet tilbage i september sagde, at det ville basere sin 2020-rapportering på.

Novozymes fortsætter med at rapportere på tværs af fem forretningssegmenter, men der er sket noget omfordeling af visse varekategorier, ligesom der også er sket nogle justeringer i de regionale grupperinger.

Mere fra Watch Medier

Maersk når ned på skattesats under to procent

Containerrederierne Maersk og tyske Hapag-Lloyd, der opererer under kritiserede tonnageskatteordninger, har fået halveret deres effektive skattesatser i andet kvartal i år, viser nye beregninger. Analysehus forudser politisk stormløb mod skatteordningen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt fra alle vores medier

Jobs fra alle vores medier

Se flere jobs

Se flere jobs