Watch Medier

Landbruget har udsigt til rekordindtjening

Landbruget kan formentlig snart se tilbage på et 2020 med rekordindtjening. samlet set udgør de seneste to år den bedste periode for landbrugserhvervet i nyere tid, skriver Jyllands-Posten.

Foto: Sebastian Buur Gunvald/Jyllands-Posten/Ritzau Scanpix/Jyllands-Posten

Det danske landbrug trodser coronakrisen og ser nu ikke blot tilbage på et profitabel år, men et år som kan ende med at blive det bedste nogensinde.

Det skriver Jyllands Posten Erhverv.

Rekordindtjeningen i det coronaramte år skyldes, at svineproducenterne har haft et formidabelt første halvår, samt at de øvrige sektorer - med undtagelse af minkbranchen - har klaret sig fornuftigt.

De positive indvirkninger på landbrugets pengepung skal dog i stor stil tildeles Danish Crown og Arla, som har formået at navigere erhvervet gennem stormvejret, skriver Jyllands Posten Erhverv.

Det lykkedes nemlig andelsselskaberne at sikre profit gennem en produktionsomstilling og en kanalisering af varer til nye markeder.

"Det er i høj grad den relativt store danske eksport af svinekød til Asien, der har sikret svineproducenterne en ekstraordinær høj indtjening i år. Trods coronakrisen er efterspørgslen fra Asien næsten opretholdt," siger Klaus Kaiser, som er erhvervsøkonomisk chef hos Seges, til avisen.

Opgørelserne fra Institut for Fødevare- og Ressourceøkonomi (IFRO) viser, at erhvervet kan vente at opnå et resultat på 14,1 mia. kr. efter renteudgifter.

Landmændenes totalte indtjening i 2019 var 10,2 mia. kr., og samlet set udgør de seneste to år den bedste periode for landbrugserhvervet i nyere tid, skriver avisen.

Mere fra Watch Medier

Læs også

Seneste nyt fra alle vores medier

Jobs fra alle vores medier

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs