Watch Medier

Matas opjusterer efter flot salg i julekvartal

Efter masser af salg både i butikker og online under Black Friday og julehandelen forudser Matas nu en vækst i omsætningen i regnskabsåret 2020/21 på 10 procent mod tidligere 8 procent.

Gregers Wedell-Wedellsborg, administrerende direktør i Matas. | Foto: Gregers Tycho/ERH

Materialistkæden Matas fortsætter den gode stime og har klaret sig bedre i tredje kvartal af regnskabsåret 2020/21 sammenlignet med sidste år. Samtidig opjusterer Matas nu forventningerne til omsætningen for hele 2020/21 fra en vækst på 8 procent til nu 10 procent.

Det fremgår af en såkaldt handelsopdatering fra Matas til børsmarkedet for perioden 1. oktober til 31. december 2020. Den omfatter således det vigtige julesalg og Black Friday.

Omsætningen steg i perioden til 1313 mio. kr. fra 1173 mio. kr. i samme periode sidste år, mens "Like for like"-væksten endte på 12,8 pct. mod 4,7 pct i perioden sidste år.

"Salget i kvartalet var usædvanligt højt trods store omvæltninger. Den grundlæggende drivkraft er, at kunderne i perioder med stigende smittetal har ekstra behov for sundheds-, helse- og plejeprodukter," siger Gregers Wedell-Wedellsborg, administrerende direktør i Matas, i handelsopdateringen.

Væksten var højest i starten af kvartalet, skriver Matas i handelsopdateringen.

I oktober voksede salget både i de fysiske butikker og i nethandlen, mens restriktionerne i detailhandelen betød, at kunderne i november handlede mere på nettet, og i slutningen af december faldt kundestrømmen i butikkerne markant. Her steg nethandlen til gengæld.

"Danskerne juleshoppede i god tid, så der var langt færre mennesker i butikkerne i dagene lige før og efter juleaften, selv om Matas var undtaget for den aktuelle nedlukning," siger topchefen.

Samtidig opjusterer materialistkæden sine forventninger til det forskudte regnskabsår 2020/21. Forventningerne lyder nu på en underliggende omsætningsvækst og samlet omsætningsvækst på omkring 10 pct. mod tidligere omkring 8 pct., mens forventningen til EBITDA-marginen før særlige poster fastholdes til over 18 pct.

Matas-aktien steg torsdag med 4,3 pct. til 87,70 kr.

Mere fra Watch Medier

Læs også

Seneste nyt fra alle vores medier

Jobs fra alle vores medier

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs