Watch Medier

Medvind til Chr. Hansen i første kvartal

Den danske ingredienskoncern Chr. Hansen øgede omsætningen med 10 pct. i første kvartal af 2020/2021 og forudsiger en organisk vækst for hele året på 5-8 procent. Finansdirektør Lise Mortensen beretter om god fremdrift.

Finansdirektør Lise Mortensen fra Chr. Hansen. | Foto: PR/Chr Hansen

Første kvartal tegner trods fortsatte usikkerheder i forbindelse med corona rigtig godt for den danske ingredienskæmpe Chr. Hansen.

Sådan lyder det fra selskabets finansdirektør, Lise Mortensen, i forbindelse med regnskabet for første kvartal i det skæve regnskabsår 2020/21.

"I første kvartal leverer vi en organisk vækst på 10 pct. Noget af det, som første kvartal har bekræftet for os, er, at vi har rigtig god fremdrift på alle vores forretningsområder. Det er en høj vækst i forhold til den guidance, vi har givet, og det er alle områder, der bidrager. Så på basis af det synes vi, at det er et stærkt første kvartal," siger Lise Mortensen til Ritzau Finans.

Selskabets største forretningsområde, Food Cultures & Enzymes leverede en organisk vækst på 8 pct. i kvartalet, mens Health & Nutrition voksede organisk med 15 pct.

For hele året venter Chr. Hansen fortsat en organisk vækst på 5-8 pct.

Det nyligt overståede første kvartal har også givet pusterum til at komme i gang med selskabets nye strategi, siger finansdirektøren.

"Det har også givet os mulighed for at komme godt i gang med vores strategi for 2025, som vi lancerede i august. Der er ingen tvivl om, at det er et stort transitionsår for os, og der er mange ting, vi flytter rundt på. Vi har både købt virksomheder og frasolgt en division (Natural Colors, red.), så i lyset af det er det godt, at vi har medvind på vores kerneforretning," siger Lise Mortensen.

Mere fra Watch Medier

Læs også

Seneste nyt fra alle vores medier

Jobs fra alle vores medier

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs