Watch Medier

Amazon-stifter stopper som topchef efter rekordår

Amazon-stifter Jeff Bezos slipper rollen som CEO og bliver i stedet bestyrelsesformand for den amerikanske internethandelskæmpe.

Jeff Bezos, stifter og CEO i Amazon, var indtil for nylig verdens rigeste, men blev i januar overhalet af Tesla-stifter Elon Musk. | Foto: Joshua Roberts/REUTERS / X01909

Mangemilliardæren Jeff Bezos, der stiftede Amazon i 1994, stopper som topchef og bliver bestyrelsesformand. Han vil overlade roret til Andy Jassy, der nu er direktør for forretningsdelen Amazon Web Services, oplyser Amazon.

Udmeldingen kommer efter, at Amazon tirsdag har landet nyt regnskab, der topper forventningerne for fjerde kvartal.

Amazon har nydt godt af coronapandemien, da mange forbrugere har købt på nettet.

Selskabet oplevede i sit fjerde kvartal en stigning i omsætningen på 44 pct. til 125,56 mia. dollar mod ventede 119,70 mia. dollar. Driftsresultatet endte på 6,87 mia. dollar mod ventede 4,47 mia. dollar, hvilket er en stigning på 77 pct.

Det var blandt andet vækst i cloud-forretningen, der drev omsætningsfremgangen, da forretningsdelen Amazon Web Services stod for en salgsvækst på 10 pct. til 12,74 mia. dollar.

Ved udgangen af december havde Amazon 1,3 millioner på lønningslisten, hvilket er 500.000 flere end for et år siden. Sidste år øgede Amazon omsætningen med 38 pct. til 2383 mia. kr.

Jeff Bezos var i lang tid regnet for at være verdens rigeste mand - indtil Testa-stifteren Elon Musk overtog hans plads i år. Stifterens formue er vurderet til 1160 mia. kr. ifølge Bloomberg Billionaire Index.

Bezos: "Det rette tidspunkt"

Jeff Bezos siger i en kommentar til regnskabet, at han ser tiden som den rette til at give stafetten videre til Andy Jassy, som har har været hos Amazon siden 1997.

"Amazon er, hvad det er, på grund af opfindelser. Vi gør vanvittige ting sammen og gør dem normale."

"Når man ser på vores finansielle resultater, er det, du rent faktisk ser, de langsigtede resultater af opfindelser."

"Lige nu har Amazon aldrig været mere opfindsom, og derfor ser jeg det som det rette tidspunkt til denne overgang," siger han i en kommentar til regnskabet.

Det bliver i tredje kvartal af 2021, at Jeff Bezos overlader selskabets toppost til Andy Jassy.

Amazon opretter 100.000 nye stillinger midt i coronakrisen

Alibaba-boss er ikke set i to måneder efter kritik af styre 

Mere fra Watch Medier

Læs også

Relaterede

Seneste nyt fra alle vores medier

Jobs fra alle vores medier

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs