Udlændinge tog største bid af markedet for investeringsejendomme sidste år

Når det kommer til investeringsejendomme i Danmark, har udenlandske investorer, taget den største bid af kagen i 2020, viser nye tal. Et par danske aktører udfordrer dog de internationale købere på hovedstadens marked for kontorejendomme.
Foto: Colourbox
Foto: Colourbox

I et handelsår med den tredjestørste handelsvolumen på investeringsejendomme siden finanskrisen havde ni ud af de ti største investorer adresse uden for Danmarks grænser. Udlændinge stod i 2020 for 55 pct. af investeringerne – året forinden var tallet 42 pct. Det skriver Børsen med henvisning til en analyse fra erhvervsmæglerfirmaet Cushman & Wakefield Red.

Ejendomsselskaber og -fonde tegnede sig for i alt 65 pct. af den samlede handelsvolumen på omkring 73 mia. kr.

Mens bolig- og logistikejendomme var yderst eftertragtede hos køberne, kneb det i et år plaget af coronapandemi og efterfølgende restriktioner med interessen for kontorejendomme.

"På kontorområdet er det tydeligt, at de udenlandske investorer primært er interesseret i København. Men her ser vi også danske aktører som Jeudan og Pensam, som er aggressive på prisen og giver de udenlandske investorer kamp," siger Red-partner Nicolas Thurø.

Han peger på, at kvadratmeterprisen på kontorejendomme kan spænde fra 50.000 kr. i København til mellem 5000 og 15.000 kr. i de omkringliggende kommuner.

Heimstadens opkøb af HD Ejendommes portefølje fra ligeledes svenske Niam til 12,1 mia. kr. i december gjorde bl.a., at fjerde kvartals transaktionsvolumen ramte 33,4 mia. kr, hvilket aldrig er registreret højere på dansk grund.

Øget investeringslyst i 2020 kom bag på CBRE – resten af Norden gik tilbage 

Transaktionsvolumen rundede 70 mia. kr. i 2020 – kæmpehandel sikrer rekordkvartal 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også