Watch Medier

Erhvervsmægler: Investeringsejendomme funklede i 2020

Investeringsejendomme gav et gedigent totalafkast på knap 10 pct. i Storkøbenhavn. Det fremgår af den årlige markedsrapport fra erhvervsmægleren Colliers, der advarer om, at de gode tider kan være forbi inden for et par år.

"2021 bliver et godt år. Krisen kommer ikke i 2022, og måske heller ikke i 2023," lyder det fra Colliers' Peter Winther. | Foto: PR / Colliers

Markedet for investeringsejendomme blomstrede det forgangne år med solide afkast. Konklusionen kommer fra erhvervsmægleren Colliers, der onsdag lancerede sin årlige markedsrapport, Copenhagen Property Market Report 2021.

I Storkøbenhavn strakte totalafkastet på ejendomme sig til 9,9 pct., hvilket var højere end både i 2017 og 2018, men 1,9 procentpoint lavere end i 2019. Gennemsnittet for det direkte afkast lå på 4,1 pct., mens værditilvæksten beløb sig til 5,8 pct.

Mens lejestigninger udgjorde en større del af afkastvæksten i 2019, var værdistigningerne i 2020 ifølge Colliers’ adm. direktør i Danmark, Peter Winther, "stort set alene drevet af faldende startafkastkrav."

"Ud af den samlede værdistigning på 5,8 pct. skyldes 0,4 procentpoint stigende lejeindtægter, mens 5,4 procentpoint skyldes, at investorernes krav til nettostartafkastet ved ejendomsinvesteringer er faldet. Endelig er værdiudviklingen marginalt negativt påvirket af en svag stigning i tomgangen. I modsætning til 2018 og 2019 er prisstigningerne således ikke drevet af en forbedring på udlejningsmarkedet," siger han i en pressemeddelelse.

Hvad investeringernes geografiske fordeling angår, viser Colliers' tal, at provinsen har indhentet hovedstadsområdet, som ellers i 2019 lagde jord til 70 pct. af alle ejendomsinvesteringer i Danmark. Her peger man på en øget interesse blandt udenlandske investorer i landets andre store byer.

Efter at de positive toner var klinget af ved præsentationen af Colliers' markedsrapport, blev der manet til besindighed fra ledelsens side.

"2021 bliver et godt år. Krisen kommer ikke i 2022, og måske heller ikke i 2023. Men rigtige kriser kommer ikke af hverken pandemier, isvintre eller andre udefrakommende chok. De kommer af, at ubalancerne i økonomien og i markederne vokser sig for store. Og vi er så småt begyndt at skabe basisforudsætningerne for den næste krise," lød det fra Peter Winther.

Udlændinge stod bag mere end halvdelen af alle danske ejendomstransaktioner i 2020

Colliers spår fremgang på 50 pct. i ejendomsinvesteringer i år

Øget investeringslyst i 2020 kom bag på CBRE – resten af Norden gik tilbage

Transaktionsvolumen rundede 70 mia. kr. i 2020 – kæmpehandel sikrer rekordkvartal 

Mere fra Watch Medier

Læs også

Relaterede

Seneste nyt fra alle vores medier

Jobs fra alle vores medier

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs