Watch Medier

Medicinaleksporten når rekordværdi på 136 milliarder i 2020

Den danske medicinalindustri eksporterede lægemidler for 136 mia. kr. i 2020 - en stigning på 7,1 pct. fra rekordråret inden. Hvis succesen skal fortsætte, kræver det vedvarende fokus på at skabe gode internationale rammevilkår, mener brancheforening.

Lægemiddeleksporten sætter i 2020 rekord – igen | Foto: Finn Frandsen/Ritzau Scanpix

Novo Nordisk, Lundbeck, Leo Pharma og andre danske flagskibe inden for medicinalindustrien er igen blandt dem, der lige nu holder hånden under dansk vareeksport til udlandet.

Dugfriske tal fra Danmarks Statistik viser ifølge Lægemiddelindustriforeningen, LIf, at lægemiddeleksporten til udlandet steg med 7,1 pct. i 2020 sammenlignet med året inden.  

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 21 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra Watch Medier

EU-lande enige om profitloft for energiselskaber

Efter længere tids tilløb er EU’s medlemslande nået til enighed om prisloft på bæredygtige energiselskaber. Nye estimater med forbehold for fastpriskontrakter viser, at en såkaldt windfall-skat kun vil sende få milliarder kroner i den danske statskasse.

Mærsk-flåden skruer farten ned

Mærsks flåde af containerskibe vil sænke farten og spare brændstof som reaktion på det markante dyk i fragtefterspørgslen, fastslår topchef Søren Skou i interview med Reuters.

Elgiganten må vinke farvel til salgsrekord efter et todelt år

Elgiganten fortsætter i sit nye årsregnskab takterne fra året før med en næsten uændret omsætning på over 7 mia. kr. og et let forbedret overskud på 103,4 mio. kr. Det skæve regnskabsår var dog præget af meget skiftende tendenser. ”Vi kom ud af pandemien med rygvind, inden vi har set en opbremsning i markedet,” forklarer topchef.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt fra alle vores medier

Jobs fra alle vores medier

Se flere jobs

Se flere jobs