Watch Medier

DFDS venter at øge toplinjen med op mod 25 pct. i 2021

Det danske færge- og logistikselskab DFDS venter en større vækst på toplinjen i 2021 efter et hårdt 2020 med coronavirus og brexit.

Foto: Pascal Rossignol/Reuters/Ritzau Scanpix

DFDS venter at se en væsentlig fremgang i omsætningen i 2021 med en vækst på op mod 25 pct.

Det fremgår af årsregnskabet, som det danske færge- og logistiskselskab har lagt på bordet onsdag morgen.

I 2021 venter DFDS at se toplinjen vokse med mellem 20 og 25 pct. sammenholdt med en årsomsætning på  13,9 mia. kr. i 2020. Her spiller ikke mindst det seneste opkøb af HSF Logistics ind, der ventes at blive en del af koncernen fra 1. maj.

På driften venter rederiet at hente et driftsoverskud (ebitda) før særlige poster på mellem 3 og 3,9 mia. kr.

"Forhåbentlig vil vi snart kunne lægge effekterne af Brexit og pandemien bag os, så vi i højere grad kan fokusere på at indfri vores langsigtede vækstambitioner," siger DFDS-topchef Torben Carlsen i regnskabet.

I 2021 venter DFDS at foretage investeringer for omkring 2,8 mia. kr.

Hårdt ramt af pandemi i 2020

Samlet for 2020 har DFDS tjent 466 millioner kroner før skat. Det er mere end en halvering i forhold til året før, hvor overskuddet var 1371 millioner kroner.

Baggrunden for den lavere indtjening er særligt et fald i omsætningen på 15,8 procent til 14 milliarder kroner.

Omsætningen har været negativt påvirket af særligt coronapandemien og de rejserestriktioner, der har fulgt med den. Det har nemlig givet færre passagerer at sejle med for DFDS, der blandt andet tjener penge på passagerfragt.

En del af spændingen var på forhånd taget ud af DFDS' regnskab.

I midten af januar kom rederiet med foreløbige regnskabstal for sidste år med et driftsoverskud (ebitda) på 2,7 mia. kr. før særlige poster. Rederiet havde inden da en forventning om et resultat på mellem 2,5 og 2,7 mia. kr.

Resultatet er en markant tilbagegang fra 2019. hvor DFDS dengang hentede 3,6 mia. kr. hjem på driften. Det realiserede resultatet er desuden væsentligt under DFDS' oprindelige forventninger til 2020, da rederiet tilbage i februar sidste år ventede et driftsoverskud for året på mellem 3,5 og 3,9 mia. kr.

På flere fronter har 2020 været et svært år for DFDS, der dels har kæmpet med briternes farvel til EU, dels coronapandemien med smittebølger, der har ramt rederiets markeder med skærpede rejserestriktioner flere steder.

Det er især passagerdriften, hvor rederiet har været nødt til at lukke flere store ruter det seneste år på grund af pandemien, der rammer DFDS hårdt.

I januar satte topchef Torben Carlsen ord på det forgangne år i et interview med ShippingWatch

"Jeg er super tilfreds med 2020, men det betyder jo ikke, at vi opnåede de resultater, som vi regnede med, da vi stod for et år siden før covid. Passagerelementet har kostet os mere end én milliard i tabt indtjening i 2020," sagde topchefen på det tidspunkt.

DFDS offentliggjorde for nylig opkøbet af det hollandske logistikselskab HSF Logistiks med 1800 ansatte i en milliardhandel til 2,2 mia. kr. Handlen afventer myndighedernes godkendelse og ventes at blive en del af koncernen fra 1. maj 2021.

 

DFDS' nye milliardopkøb kommer efter flere års kurmageri til ejerfamilie

DFDS køber logistikselskab med 1800 ansatte for 2,2 milliarder kroner

Brexit-slutspurt har givet DFDS mindre at fragte i januar

DFDS lander 2020-driftsresultat over forventninger 

 

 

 

Mere fra Watch Medier

Læs også

Relaterede

Seneste nyt fra alle vores medier

Jobs fra alle vores medier

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs