Watch Medier

Hedgefond stiger til tops i 2020 med afkast på 98 procent

En ny dansk hedgefond med fokus på europæiske aktier toppede afkastlisten over danske investeringsfonde sidste år.

Det har været en god forretning at investere i hedgefonden St. Petri Capital sidste år. | Foto: ÓLAFUR STEINAR GESTSSON/Ólafur Steinar Gestsson /

En ny hedgefond med fokus på europæiske aktier blev den bedste danske investeringsfond i 2020 med et afkast på 98 pct., skriver dagbladet Børsen.

Hedgefonden St. Petri Capital, der er stiftet af tidligere hedgefondmanager i Danske Bank Jens Larsson, toppede Finans Danmarks opgørelse over bedste danske investeringsfonde.

St. Petri Capital har knap 300 mio. kr. under forvaltning med en portefølje á 60 selskaber med et særligt fokus på at investere i strukturelle forandringer - særligt i Europa.

I 2020 blev det e-handelsselskaber, der udløste gevinster, mens den bedste aktie i porteføljen blev tyske Westwing.

Dertil har hedgefonden også tjent på at holde shortpositioner i selskaber som det skandaleramte Wirecard, den britiske stormagasinkæde Marks & Spencer og tøjkæden H&M.

Jens Larsson forklarer, at shortpositioner er et vigtigt redskab for at minimere markedsrisikoen, og at de har betydet, at St. Petri Capital har kunnet klare sig gennem fald på aktiemarkedet.

Mere fra Watch Medier

Efter gaslæk: Endegyldigt slut med russisk gas til vinter

De mystiske gaslæk på Nord Stream 1 og 2 i Østersøen betyder, at energimarkedet nu må indstille sig på, at der ikke vil blive sendt russisk gas til Europa i år. Utænkeligt, at det ikke er et målrettet angreb, siger kilde til tysk avis.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt fra alle vores medier

Jobs fra alle vores medier

Se flere jobs

Se flere jobs