Watch Medier

Danske minkskind rives væk på auktion

Gennemsnitsprisen på Kopenhagen Furs minkauktion, der begyndte lørdag, var første dag på 315 kroner. Skindene rives væk, lød det. Auktionen slutter mandag.

Foto: Stine Tidsvilde

Der er ikke flere levende mink i Danmark, men der er fortsat millioner af skind på lager.

Årets auktioner for minkskind blev skudt i gang i denne weekend, og der var rift om de danske skind, fortæller den administrerende direktør i pelsauktionshuset Kopenhagen Fur, Jesper Lauge Christensen.

På auktionens første dag lørdag, hvor de bedste skind blev solgt, lå den gennemsnitlige pris på 315 kroner. Der er tale om en lys minktype, hvor danske mink udgør en stor del af salget. Og der var rift om skindene.

"Det er der," siger Jesper Lauge Christensen.

"Med den situation vi har i Danmark, hvor der er et exit på produktionen, og de helt specielle danske kvaliteter, som kun kan købes på auktion i København, udfases, er kundernes appetit større, end vi har set længe," siger han.

Kopenhagen Fur regnede med at sælge 300.000-400.000 skind på auktionen. Cirka 60 procent af skindene på auktionen er danske.

I løbet af året vil der blive sat cirka 15 millioner skind til salg. På denne auktion, der slutter mandag, er der cirka to millioner skind.

Den store interesse for minkskind skyldes - ud over den danske lukning af erhvervet - blandt andet, at det er blevet solgt i stor stil i Kina i løbet af det seneste år. Her har detailhandlen ikke været så hårdt ramt af coronanedlukninger, som Europa eksempelvis har.

Desuden er pelssalget ligesom tøjbranchen nu endnu mere fokuseret på e-handel, hvilket gør Danmark mindre følsom over for en nedlukning.

Det indtil videre stærke salg er dog ikke noget, der ligefrem forgylder minkavlerne, siger Jesper Lauge Christensen.

"Lander vi på 250 kroner, nærmer vi os produktionsprisen. Det er ikke bare et spørgsmål om at sælge skindet, der er også puttet nogle penge i det. Vi skal noget højere op, før det bliver indtægtsgivende for avlerne," siger han.

Men til TV2 Fyn siger minkavleren Martin From, at han regner med at kunne få en fortjeneste på ti millioner kroner på sine minkskind.

Det er der dog et stykke vej til, siger Jesper Lauge Christensen.

"Jeg håber virkelig, vi kommer helt derop, men der er vi ikke endnu. De prisstigninger vi ser på denne auktion, skal fortsætte året ud, før vi kommer i nærheden af det," siger han.

Minkavlere kan score kassen ved første skindauktion i år

Engangsinvesteringer sætter sig i tallene hos maskinforretning i salgsfremgang 

Mere fra Watch Medier

Pensionskasse frikendes i konkurrencesag

Retten i Lyngby har afsagt dom i sag fra 2017, hvor PKA og Danica gik sammen om et tilbud på pensionsordningen for medarbejdere hos det daværende Dansk Supermarked.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt fra alle vores medier

Jobs fra alle vores medier

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs